- Dommeren lar Martin styre kampen

Bjørnebye hardt ut mot Øvrebø, etter at Brann gjenerobret serieledelsen.

(Dagbladet.no) Start – Brann 1 - 1. Kristofer Hæstad sendte Start i ledelsen i første omgang, men Start mistet igjen to poeng på tampen av en hjemmekamp etter Armann Bjørnssons sene utlikning på Sør Arena.

Det var bunn mot topp på Sør Arena i dag, og Start trengte en seier for å snu den negative trenden. Sørlendingene sto uten seier på åtte kamper, og hjemmeformen har vært alt annet enn imponerende på den nye hjemmebanen.

Høyt press

Start satset som vanlig på høy aggressivitet og enorm kjemping, og stresset Brann høyt og lavt. Bergenslaget ble presset til å gjøre elementære feil på egen banehalvdel, men sørlendingenes innsats skapte sjelden store sjanser. Det var gjestene som hadde de første sjansene på hurtige kontringer, da Start blottla store rom i det høye presset. Etter åtte minutter hadde Brann en god dobbeltsjanse, men verken Winters eller Bjørnsson klarte å putte.

Start kjempet for alle ballene, og fikk betalt etter 27 minutter. Strømstad slo et litt for høyt framspill mot Årst, som Brann fikk headet unna. Men headingen var svak, og Hæstad snappet ballen.

Han avanserte noen meter, og brant til fra sekstenmeterstreken. Ballen sneiet innom Sigurdsson, og skiftet retning forbi Opdal.

Branns største sjanse kom etter 33 minutter. Arminn Bjørnsson var sterk og fikk stusset fram til Winters. Skotten løp inn i feltet, og sleivet av gårde et skudd som rullet helt ufarlig ut mot venstre cornerflagg.

Fem minutter før pause var Start nære å doble ledelsen. Etter en corner sto plutselig Årst alene på fem meter, uten å få kontroll på ballen. Den havner til slutt hos Engedal, som kliner til fra seks meter. Håkon Opdal vartet opp med en feberredning og fikk slått til corner. Keeperen hadde tidligere også reddet godt fra Martin Borre.

- Dommeren lar Martin styre kampen

- Vi er ikke fornøyd med førsteomgangen, og ikke fornøyd med uavgjort, sa en irritert Martin Andresen til TV2 etter kampen.

Koblet grepet
Start fortjente ledelsen til pause, men var nok også klar over at ingen lag i Tippeligaen har en bedre statistikk i andre omgang enn nettopp Brann.

Andreomgangen startet i et voldsomt tempo og med skikkelig Hawaii-fotball. Winters løp seg vill i tre Start-forsvarere, før Sigurdsson akkurat fikk klarert et Borre-innlegg foran Ole Martin Årst.


Arminn Bjørnasson burde utliknet etter 55 minutter, men slo ballen himmelhøyt over etter godt forarbeid av Winters.

Brann koblet grepet og kom stadig nærmere, anført av en meget god Robbie Winters. Martin Andresen skjøt rett utenfor etter 62 minutter, igjen etter fint forarbeid av skotten.

Han serverte også innbytter Erik Huseklepp, men vingen skjøt utenfor på volley.

Plaget Start

Start fortsatte å kjempe for alle baller, men falt lenger og lenger tilbake. Winters fortsatte å plage forsvarerne, og Engedal kom i dommerens bok etter å holdt spissen igjen i 20 meter. Skotten reagerte voldsomt og slo Engedal i brystkassa, men ble ikke straffet med kort.

- Dommeren lar Martin styre kampen

Fem minutter før slutt fikk til slutt Brann hull på byllen. Innbytter Hassan El Fakiri slo et framspill inn bak Starts forsvar, og Bjørnsson avsluttet i mål via keeper Høies høyre fot.

Ballen spratt inn ved venstre stolpe, og det var ikke en ufortjent utlikning. Dermed gjenerobret Brann tabelltoppen med årets første uavgjort på bortebane, mens Start igjen tapte to poeng i sluttminuttene. Etter kampen var ingen av lagene særlig godt fornøyd.

Øvrebø i sentrum
For poenget kostet Brann sin kaptein i neste kamp. Martin Andresen pådro seg igjen et gult kort for munnbruk etter at Petter Vaagan Moen fikk gult kort, og var ikke glad i dommer Øvrebø etter kampen.

- Jeg sa til han at det var han som skapte situasjonen da Petter fikk gult. Petter burde hatt frispark to ganger før han satte inn taklingen. I stedet er det vi to som får kort, sa han oppgitt etter kampen.

- Vi var uenig om mye vi, det var Stig Inge Bjørnebye også så jeg.

Starts trener kjempet nemlig hardt med ordene for å beskrive Øvrebøs dømming etter kampen. Bjørnebye mente Hulsker skulle hatt frispark i situasjonen som ledet til utlikning, men veiet uttalelsene på gullvekt.

- Jeg har vært i en sånn situasjon tidligere, og da fikk jeg tre kamper på tribunen. Det har jeg tatt til etterretning, sa han diplomatisk etter kampen.

Like fullt la han ikke skjul på hva han syntes om Martin Andresen måte å snakke til dommeren på.

- Jeg er bekymret over at han (Øvrebø) lar andre styre matchen. Det er han som burde styre matchen, oppsummerte han.
 

KOSTBART POENG FOR ANDRESEN: Brann gjenerobret tabelltoppen fra Lillestrøm etter en sen utlikning av Arminn Bjørnsson. Men Martin Andresen pådro seg et nytt kort for munnbruk og blir dermed suspendert. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
KOSTBART POENG FOR ANDRESEN: Brann gjenerobret tabelltoppen fra Lillestrøm etter en sen utlikning av Arminn Bjørnsson. Men Martin Andresen pådro seg et nytt kort for munnbruk og blir dermed suspendert. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

- Jeg sto på sidelinjen og hørte hva Martin Andresen sa til dommeren. Jeg så at dommeren hadde frykt i øynene og vinket spillet videre selv om vår spiller ble dyttet, sier Start-treneren ifølge NTB.

MÅTTE GI TAPT: Kenneth Høie og Start holdt lenge imot, men måtte igjen se at to poeng glapp i sluttminuttene.