Dommeren mente dette ikke var Brann-scoring

Vant på eget gress.

Brann - Kristiansund 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Brann ble snytt for ett mål da de tok imot Kristiansund i kveld. Heldigvis for bergenserne ble det ikke situasjonen avgjørende.

Med kveldens seier klatret bergenserne opp på fjerdeplass.

- Dette var definitivt ingen stor kamp av oss, men vi gleder oss over de tre poengene. Vi vinner fortjent til slutt, og vi er tålig fornøyde med 2. omgangen. 1. omgang er derimot ikke bra, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

Rødt kort I kveld tok bergenserne imot Kristiansund, som lå én plass over på tabellen før dagens kamp. Og på eget gress fikk de røde en god åpning på kampen.

Kristoffer Larsen sto for flere Brann-sjanser i starten av kampen, og var svært nær i det 19. minutt. I det 26. minutt satt den for Brann-spissen, etter et treff på hel volley.

Ting ble verre for gjestene like før 40 spilte minutter. Etter å ha felt Amin Nouri, fikk Kristiansund-spiller Stian Gregersen sitt andre gule for kvelden - og fikk marsjordre av dommer Anders Gjermshus.

Utlikning og Larsen-dobbel Men da det så ut til å kunne bli en enkel afære for Brann, svarte Kristiansund umiddelbart.

Kristoffer Barmen ga bort et frispark i god posisjon. Barmen rotet det også til da frisparket kom inn i boksen, og ga gjestene en alle tiders mulighet. Etter mye klabb og babb, og en god redning av Alex Horwath, endte ballen opp hos Dan Peter Ulvestad - som satte den inn utlikninga.

Etter pausen fikk Brann kjapt uttelling igjen. Kristoffer Larsen hadde en svært god første omgang, og startet også de neste 45 minuttene svært bra.

I det 47. minutt satte Larsen sitt andre for kvelden, ved å sette ballen kaldt i det lengste hjørnet - og da stemte fansen på tribuna like godt i, og sang «Vi e' berømte Brann», som omhandler at klubben skal ta gull i år.

Dømte ikke mål Brann hadde flere gode sjanser etter 2-1-scoringa, men ingen som ga full uttelling. Det vil si forruten at Erdin Demir ble snytt for ett mål like før full tid.

En Brann-kontring endte med at ballen havnet hos Demir, som fikk skutt ballen i ryggen på Kristiansund-keeper Conny Månsson. Ballen spratt deretter over mållinja, og i rumpa til Demir - og ut igjen.

Dommer Gjermshus så ut til å stå godt plassert, men valgte å ikke dømme scoring for Brann.

- Det ble for tungt med ti mann. Vi legger ned en god innsats, men det røde kortet preger oss. Det er ikke enkelt å spille på Brann stadion med én mann mindre på banen, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til TV 2.

TO MÅL: Kristoffer Larsen ble kveldens mann for Brann, med sine to scoringer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TO MÅL: Kristoffer Larsen ble kveldens mann for Brann, med sine to scoringer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer