- Dommeren ødela igjen

Valencia måtte igjen se seg slått av Real Madrid. John Carew og hans lagkamerater la nok en gang skylda på dommeren.

Alt var duket for «Årets kamp» i Spania. De regjerende mestrene Valencia skulle på besøk til «Verdens beste klubblag» - Real Madrid. Men i år, som i fjor, var det dommeren som ble hovedpersonen i stjernemøtet.

Zinedine Zidane var kampens store spiller, og det var hans pasning og Ronaldos rykk som ga Real ledelsen etter 36 minutter. Midtstopper Roberto Fabian Ayala utliknet for Valencia i det 54. Ti minutter etter skjedde det som ødela kampen for bortelaget. Dommer Alfonso Pino Zamorano ga Pablo Aimar hans andre gule kort, og Valencia måtte fullføre med ti mann.

Spansk Primera Liga

Real Madrid-Valencia 4-1 (1-0)
R: Ronaldo (36), Zidane (67), Guti (87), Portillo (90).
V: Ayala 854).
Rødt kort: Aimar (64).

Også i fjor

- Jeg så ikke situasjonen, men etter det jeg har hørt var det litt strengt. Det er virkelig trist at dommeren ødelegger for oss mot Real Madrid igjen. Jeg mener vi var det beste laget i den første timen, men så blir vi felt av en utvisning, sier Carew til Dagbladet.

- Real fikk blod på tann etter den utvisningen og scoret bare minutter seinere. Zidane var jo helt ekstrem. Han må være fra en annen planet, sier Carew.

Også i fjor kom dommeren i fokus. Han annullerte Adrian Ilies tidlige scoring, og Real vant 1- 0 etter mål av Fernando Morientes.

- Jeg vet det er en dårlig unnskyldning, men det røde kortet i dag var slutten for oss. Med én mann mer ble de for sterke.

- Men jeg synes 4- 1 er misvisende. Så mye bedre enn oss var de ikke, selv om vi måtte spille med ti mann de siste 25 minuttene, sier «Store-John».

Carew var en av Valencias beste spillere i går, og Real-forsvaret slet med å få has på han inne i feltet.

- Jeg klarte meg vel ganske bra, og vant de fleste duellene. Men det ble ingen mål, og heller ingen poeng. Derfor kan jeg ikke være helt fornøyd.

Men selv om Carew var god, var det Zinedine Zidane som var kampens gigant. Den fantastiske franskmannen herjet med de oransjekledde på en søkkvåte Bernabeu-matte. Han laget Reals andre mål, og spilte fram til to andre. Framspillet til Ronaldo var flott, men det er forspillet til Portillos 4- 1-scoring som vil bli husket lengst.

«Zizou» mottok ballen like ved midtsirkelen, tok en Cruyff-vending og satte fart mot mål. Så oversteg-fintet han bort to Valencia-forsvarere før han serverte ballen til Reals nye stortalent på et sølvfat. 20 år gamle Portillo spås en stor framtid, og han har brukbare læremestrer på laget.

Åtte poeng opp

Lørdag uttalte John Carew at dette var en kamp laget måtte vinne for å henge med i toppen. Nå er det åtte poeng opp til Bjørn Tore Kvarmes Real Sociedad. Søndag kan det være duket for et helnorsk oppgjør på Mestalla i Valencia.

- Det blir en veldig viktig kamp. Vi har noe å revansjere, og trenger helst en seier for å henge med. Selv om vi fortsatt er skuffet over tapet, må vi legge dette bak oss. Det er på ingen måte kjørt, sier Carew.