Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommeren og Müller reddet LSK-poeng

- Det ville vært tyveri om Brann hadde vunnet, sier Lillestrøm-trener Uwe Rösler.

(Dagbladet.no): Brann-Lillestrøm 1-1.

Brann kunne fått straffespark og innbytter Migen Memelli hadde en gigantsjanse til å avgjøre på overtid.

- Det ville vært tyveri, sier LSK-trener Uwe Rösler til TV 2 Zebra.

Han er veldig fornøyd med spillet til Lillestrøm.

- Vi gjorde en veldig god kamp på en vanskelig bane. I første omgang hadde vi kontroll, og i andre omgang var det bare ett lag på banen, sier han.

Brann-trener Mons-Ivar Mjelde så ikke at LSKs Anders Rambekk handset i feltet på stillingen 1-1. Men da han får se reprisen etter kampen, sier han:

- Han slår ballen ut med hånda. Jeg har vel sett det er dømt straffe på sånt tidligere. Men dommeren dømte ikke. Vi må bry oss om ting vi kan gjøre noe med, og dette får jeg ikke gjort noe med.

Innrømmer feilvurdering

Dommeren og Müller reddet LSK-poeng

Dommer Espen Berntsen så heller ikke handsen, men har ingen problemer med å se at det var en tabbe når han blir vist situasjonen på video.

- Jeg ser nå at jeg vurderte feil, sier han til TV 2 Zebra.

Rambekk hadde kroppen mellom dommeren og ballen da han handset. Heller ikke assistentdommeren fikk med seg handsen.

- Jeg oppfattet det som at han brystet ballen ut, og forsto egentlig ikke de voldsomme reaksjonene fra Brann-spillerne, sier Berntsen.

Kjedelig førsteomgang

Kveldens møte på Brann stadion ble ingen oppfølger til de to målfestene i tilsvarende oppgjør de siste to sesongene. I fjor vant Brann 6-2, mens Lillestrøm vant 5-1 i Bergen for to år siden.

I første omgang var det bare en eneste stor målsjanse. Symptomatisk nok kom også den som en følge av en feilpasning.

Riktignok var Martin Andresens framspill til Erik Huseklepp vakkert og presis, men Huseklepp spilte ballen rett i beina på en Lillestrøm-forsvarer. Han fikk den imidlertid rett tilbake, men keeper Heinz Müller parerte med venstrefoten.

Resten av omgangen var delvis skjemmet av upresist spill som følge av en ujevn bane. Men begge lags forsvarsspillere skal i rettferdighetens navn ha ære for ryddig innsats.

Skotsk kanon

Etter 55 minutter uten underholdning - kanskje med unntak av små lekkerbiskner på midtbanen fra skotske Charlie Miller - slo imidlertid landsmannen Robbie Winters til.

Brann startet en kontring i egen femmeter, og sekunder seinere hadde skotten ballen i full fart mot mål. Drøye 20 meter ute klinket han til, og Müller rakk knapt å reagere før scoringen var et faktum.

Lillestrøm svarte nesten umiddelbart, og Olivier Occean headet i tverrliggeren to minutter seinere.

Nye to minutter gikk før Frode Kippe gjorde det samme, og Occeans retur ble reddet av Håkon Opdal. Men ballen kom aldri vekk fra området rundt Branns mål, og til slutt fikk Robert Koren sjansen fra ti meters hold.

Skuddet ble blokkert, men denne gangen var det en enkel sak for Occean å sette returen i mål.

Memelli kunne blitt helt

Occean fikk to sjanser til å gi Lillestrøm ledelsen, før Brann ble snytt for en soleklar straffe i det 68. minutt.

Et Brann-innlegg fra høyrekanten var på vei mot Bengt Sæternes. Anders Rambekk slo ballen ut til corner med hånda. Det var kanskje ikke bevisst, men han løp etter ballen med armene foran seg, og hindret en målsjanse for Brann.

På overtid kunne hjemmedebutanten Migen Memelli blitt superhelt i Bergen. Bengt Sæternes la inn, og Frode Kippe feilberegnet totalt. Dermed fikk Memelli ta ned ballen på brystet og skyte på mål. Men Heinz Müller sto akkurat der han skulle, og parerte forsøket.

- Memelli burde scoret. Han trenger ikke å skyte i 150 der, han kan bare plassere den med innsida, sier Mons-Ivar Mjelde.

REDDET POENG: Lillestrøm-spillerne feirer utlikningen. De hadde sjanser nok til å vinne i Bergen, men til slutt var de heldig som ikke fikk straffe og overtidsmål mot seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media