HANDS: Her ser man handsen som får Valencia til å rase. Foto: AFP Photo/ Jose Jordan / Scanpix
HANDS: Her ser man handsen som får Valencia til å rase. Foto: AFP Photo/ Jose Jordan / ScanpixVis mer

- Dommeren så det, men turte ikke blåse mot Barcelona

Valencia raser etter Pinto-hands.

(Dagbladet): Valencia - Barcelona 1-1

Barcelona fikk det tøft borte mot Valencia, men klarte uavgjort til tross for Lionel Messis straffebom.

- Det var den beste kampen vi har spilt her siden jeg kom, sa Barcelona-manager Pep Guardiola etter kampen ifølge El Mundo Deportivo.

Det som opptok de fleste etter kampen var imidlertid en situasjon med Jose Pinto og Roberto Soldado tidlig i kampen.

Soldado ble spilt alene med Pinto, og rundt keeperen utenfor 16-meteren. Pinto la seg imidlertid ned og stoppet ballen tydelig med armen. Et klart frispark, og et klart rødt kort.

- Kampen ville selvfølgelig blitt annerledes hadde Pinto fått rødt kort, men vi kan ikke forandre på det nå. Dommeren tok feil, men det er ingenting vi kan gjøre med det, vi må tenke på andre ting nå, sa Valencia-trener Unai Emery etter kampen.

Roberto Soldado var rasende på dommeren etter kampen, og mener at Barcelona-direktør Sandro Rosell påvirket dommeren med sine uttalelser om dommerstanden i La Liga tidligere i uka.

- Dommeren turte ikke blåse. Han så det, men hadde ikke lyst til å blåse. Vi derimot fikk kort som om ingenting hadde skjedd.

- At presidenten til Barcelona snakker om dommerne en dag før kampen påvirker dommeren, så klart gjør det det, sier Soldado til AS.

Pinto bedyrer at det hele var et uhell.

- Jeg sklei og falt på ballen, og da var jeg borti med armhulen. Det var ikke med vilje, sier Pinto til El Mundo Deportivo.

Returoppgjøret spilles neste uke.

- Det blir vanskelig, men vi gir ikke opp. Barcelona har nå 60 prosents sjanse for å gå videre, mens vi har 40 prosents sjanse, sier Soldado.

SINT: Roberto Soldado ser mot dommeren etter handsen, men dommeren lot spillet gå. Foto: AFP Photo / Josep Lago / Scanpix
SINT: Roberto Soldado ser mot dommeren etter handsen, men dommeren lot spillet gå. Foto: AFP Photo / Josep Lago / Scanpix Vis mer