Dommeren så rødt

MOLDE: Hvor går grensen for å få rødt kort? Moldes Trond Strande fikk beskjed om at den går ved refleksslag i en duell hvor han fikk frispark.

Dommer Kjell Alseth mente at Moldes kompromissløse høyreback slo Mosse-spilleren Gard Kristiansen i ansiktet etter at han hadde taklet Strande ulovlig.

- Han slengte ut en arm som traff meg i pungen. Jeg regnet med at dommeren ville dra opp det gule kortet både til meg og han. Min takling var jo heller ikke særlig pen, innrømmet Gard Kristiansen etter kampen.

- Slike situasjoner er det mange av på dette nivået. En reaksjon i kampens hete.

- Muligens så det styggere ut enn det var, sier Gard Kristiansen.

Men dommer Alseth fikk et anerkjennende blikk fra fjerdedommeren da han løp bort til duellantene mens han tenkte på hvilken kortfarge han skulle bruke. Han hadde oppfattet at Strande hadde slått Kristiansen i hodet og bestemte seg for å dra fram rødkortet.

Senere fikk den ferske mossespilleren Johan Petter Winsnes to gule kort i løpet av ett minutt og ble sendt av banen.

- Det var på ingen måte en stygg kamp. Men kortene kom som fortjent, mente Alseth.

Nå spekuleres det i om Moldes motstandere gjør alt for å få Molde-spillerne sure for å styrke sine egne aksjer i kampene mot romsdalingene. Mossetrener Knut Torbjørn Eggen avviser at hans spillere fikk ordre om å utnytte Moldes temperament:

- Vi fokuserte ikke på å provosere før kampen Molde-spillerne, sier Eggen, litt opprørt over at spørsmålet i det hele tatt ble stilt.

I en kjedelig og svak kamp, var det bare kortene som fikk opp temperaturen. Moldes kaptein, Daniel Berg Hestad, mener at Molde ikke er et humørløst lag.

- Tvert imot. I dag var vi for snille. Uten aggressivitet vinner vi ikke fotballkamper. Jeg skulle selv hatt straffespark da jeg ble dyttet i ryggen for blank goal i første omgang, men var for sliten til å protestere etter den lange løpeturen, sier Berg Hestad.