SCORET:  Froland-dommeren Kato Eliassen opplevde å være sist på en ball som gikk inn i en G15-kamp onsdag. Foto: Privat.
SCORET: Froland-dommeren Kato Eliassen opplevde å være sist på en ball som gikk inn i en G15-kamp onsdag. Foto: Privat.Vis mer

Dommeren scoret med albuen fra 15 meter: - Jeg måtte godkjenne målet

Så gjorde spillerne det ingen forventet.

(Dagbladet): Gutter 15-kampen mellom Hisøy og Donn ble mer minnesrik enn de fleste hadde sett for seg.

Det var Agderposten som omtalte saken først.

Den spesielle situasjonen oppstod etter drøyt 70 minutter.

- Det er klabb og babb inne i 5-meteren. Jeg løper mot situasjoen og kommer vel på omtrent 15 meter da Donn får klarert. Klareringen kommer rett mot meg. Jeg løfter armen for å beskytte ansiktet. Ballen treffer meg i albuen går over spillerne og inn i mål.

Slik beskriver dommer Kato Eliassen situasjonen til Dagbladet.

-Jeg tenkte bar f... Jeg måtte bare legge meg flat. Samtidig var jeg nødt til å godkjenne målet. «Sorry altså, men sånn er regelverket», sa jeg.

- Bra avslutning Begge lag tok det hele bra. Ingen protesterte og latteren på stadion satt løst.

- Noen klappet, noen lo. Det ble et lite opphold før han blåste mål. En slags kunstpause, ler Hisøy-trener Gunnulf Leikvoll.

- Det var veldig en godt plassert avslutning. Keeperen vår hadde ingen sjanse, ler Donn-trener Preben Richardsen.

Fair play Etter å ha tilkjent Hisøy målet stilt Donn seg opp for å ta avspark. Da tok Hisøy-spillerne grep. Laget ble enige om scoringen de fikk ikke var fortjent, og spillerne ga Donn beskjed om de kunne passere ballen i mål.

- Det var en surrealistisk situasjon. Det var ingen av oss på sidelinja som sa noen ting. Ingen av spillerne oss om hva de skulle gjøre. De ga bare Donn beskjed om at de kunne score. Det var veldig speseilt, sier Hisøy-treneren.

- Det var skikkelig Fair play. Jeg blir stolt når de tar en slik avgjørelse så spontant.

Etter at Donn fikk passere ballen i mål, startet spillet opp igjen med Hisøy-avspark.

Kampen vant Hisøy 7-2.