Dommeren skjelt ut av linjemannen

- Han er en idiot!

Mathare United - Tromsdalen 7-0.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): At fotballdommerne kjeftes huden full er ikke noe nytt. Det hører derimot med til sjeldenhetene at en hoveddommer skjelles ut av sin egen linjemann.

Det skjedde på Ekebergsletta tirsdag.

Avvist tre ganger

Da det gjensto et drøyt kvarter av 2. omgangen mellom kenyanske Mathare United og Tromsdalen rant det over for assistendommeren, som marsjerte av banen i sinne fordi han følte seg ignorert av hoveddommeren.

Tromsdalen-trener Tor Otto Karlstrøm har knapt opplevd maken.

- Aller først vil jeg understreke at vi tapte fullt fortjent, sier han til Dagbladet.no, før han gir sin versjon av det som skjedde.

- Linjemannen vinka for harde livet tre ganger. To ganger markerte han for offside, og en gang for dytt i ryggen. Men dommeren brydde seg ikke om det og lot spillet gå videre. Alle tre situasjonene endte med scoring til Mathare. Da ble linjemannen så fortvilet at han tok flagget sitt og gikk. «Dommeren er en idiot», sa han til meg, forteller Karlstrøm.

INGEN KONSEKVENSER: Linjemannen som marsjerte av banen i sinne over å bli ignorert av hoveddommeren, får fortsette å dømme i Norway Cup, sier dommersjef Jørn Thomas Smedsrud. Her i samtale med en dommer som ikke har noe med episoden å gjøre. Foto: Sigve Kvamme
INGEN KONSEKVENSER: Linjemannen som marsjerte av banen i sinne over å bli ignorert av hoveddommeren, får fortsette å dømme i Norway Cup, sier dommersjef Jørn Thomas Smedsrud. Her i samtale med en dommer som ikke har noe med episoden å gjøre. Foto: Sigve Kvamme Vis mer

- Skal være lojal

Tromsdalen-treneren mener linjemannen hadde grunn til å bli sint, men forsvarer ikke oppførselen hans.

- Knuffen spilleren vår fikk i ryggen var svært tydelig, det kunne alle se. Dommeren oppfattet situasjonene altfor seint, og avviste linjemannen mer enn jeg noensinne har opplevd. Men han skal jo være lojal uansett, sier han.

Aldri opplevd maken

Hoveddommeren i kampen, Bjørn Hoff, mener det var komplett umulig å samarbeide med linjemannen.

- Vi ble enige om at det beste var om han gikk. Det gikk rett og slett ikke å samarbeide med ham. Han ville ikke følge instruksjonene, sier Hoff.

- Det sies at du avviste linjemannen tre ganger, som førte til tre mål. Hva var grunnen til det?

- Etter målene løp jeg bort til ham og spurte hva han vinka for, men jeg var ikke enig. Etter den andre gangen sa jeg klart ifra at han måtte slutte. Jeg var to meter unna situasjonen, mens han var 20.

Dommeren skjelt ut av linjemannen

- Har du noen gang opplevd noe lignende?

- Jeg har dømt i 20 år og ledet over 2000 kamper, men det er første gang jeg opplever noe sånt. Det skal også sies at jeg hadde en fryktelig god assistent på den andre sida, sier Hoff.

Vil rydde opp

Dommersjef i Norway Cup, Jørn Thomas Smedsrud, har hatt samtaler med både Hoff og assistentdommeren. Men episoden får ingen konsekvenser for mannen med flagget.

- Han vil få dømme mer i Norway Cup, ja.

- Har du opplevd noe sånt før?

- Jeg kan ikke huske å ha vært med på det, nei. Det er en sak vi vil rydde opp i, sier Smedsrud.

Cup-general Frode Kyvåg påpeker at dommerne i Norway Cup ikke er like sammensveiset som dommere på toppnivå - og at krangling dermed lettere forekommer.

- Dommere på toppnivå har dømt sammen 1000 ganger, mens vi skal sette sammen folk som ikke engang har hilst på hverandre. Det ligger i sakens natur at uoverenstemmelser lettere kan oppstå da, sier Kyvåg.

UVANLIG:</B> Frode Kyvåg betegner hendelsen som uvanlig, men peker på at de fleste dommerne på Ekebergsletta aldri har møtt hverandre før.