Dommeren snøt Drillo

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt-Vålerenga 2- 1. Vålerenga-optimismen fra forrige helg ble snudd til forbannelse på Aspmyra i går. Vertene stakk nemlig av med seieren da dommeren meget tvilsomt pekte på straffemerket i sluttminuttene.

- Jeg så ikke noe galt. Gjorde du? lurte en irritert Drillo på da han møtte Dagbladet etter kampen.

- Vil du si at det var dommerens skyld at VIF ikke fikk poeng her i Bodø?

- Dommeren avgjør flere fotballkamper enn folk flest tror, sier en ordknapp Drillo.

Ikke i tvil

Dommer Ivar A. Eriksen fra Krødsherad så det Drillo ikke så. Til gjengjeld hadde dommeren kanskje den beste plassen. Og det er han som bestemmer.

- Jeg sto tre meter unna, og så tydelig at Hai Ngoc Tran løp på tvers og dyttet Arild Berg i ryggen. Et helt klart straffespark, sa dommeren før han ble skysset ut av Aspmyra bakveien.

- En tvilsom avgjørelse, mener Arild Berg som ble dyttet.

- Nei, det var ikke straffe, mener synderen Tran.

- Det var bare en mann som så noe straffespark, og han hadde dessverre fløyte i munnen. Ingen Glimt-spillere ville ha straffe, og da de fikk det så det ut som de hadde fått sju rette i Lotto, kommenterte VIFs andre trener, Lars Tjærnås.

Tung høst

Uansett, med dette tapet går Vålerenga en tung høst i møte.

- Ja, men det er vi innstilt på, forteller Egil Olsen. Og han er fortsatt optimist:
- Jeg tror vi berger plassen, sier han. - Selv om det er blitt en luke på fire poeng opp til sikker plass. Akkurat nå ligger VIF an til å rykke ned.
- Det ser ut som det kan bli stor forskjell på det laget som får den siste sikre plassen, og det som må ut i kvalifisering, kommenterte Drillo etter kampen. Uten at han tror Vålerenga nødvendigvis havner i den nederste mølja, til tross for at de ligger der nå.

Optimist

- Fortsetter vi å skape flere sjanser enn motstanderne, er jeg sikker på at vi skal klare oss, sier Drillo.

Men da må VIF-gutta være litt bedre og ha litt mer flaks i de avgjørende situasjonene. John Carew kom alene med Glimt-keeper Clas Andre Guttulsrød tre ganger, og bare en gang satte han ballen i mål. I tillegg smalt skuddet fra Bjørn Arild Levernes i førsteomgangen i tverrliggeren.

- Dette var en jevn kamp som kunne vippet begge veier. Hadde John scoret på sjansen sin i andre omgang, tror jeg vi hadde dratt seieren i land, mener Drillo. Og legger til:

- Vi hadde ikke flaks i denne kampen.

Ikke hadde de Arild Berg heller. Han var suverent banens beste spiller.