IKKE HELT ENIGE: Stemningen var god før avspark, men etter kampen var var ikke Manchester City-manager Roberto Mancini og Sunderland-kollega Martin O'Neill helt på bølgelengde. Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
IKKE HELT ENIGE: Stemningen var god før avspark, men etter kampen var var ikke Manchester City-manager Roberto Mancini og Sunderland-kollega Martin O'Neill helt på bølgelengde. Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUARTVis mer

- Dommeren spiste for mye i jula

Mancini klager på alt og alle etter City-tapet.

(Dagbladet): Sunderland - Manchester City 1-0.

Manchester City tapte nye tre poeng i kampen om ligagullet i nederlaget på Stadium of Light i går ettermiddag, og etterpå var Roberto Mancini ute etter de fleste.

Både egne spillere, Sunderland, og ikke minst dommer Kevin Friend.

- Dommeren spiste for mye i jula. Han var ikke i god form, sier Mancini, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Både han og assistentdommeren - etter jul, så kan det komme svake prestasjoner som i dag, mener italieneren.

For svakt
Først og fremst er City-sjefen oppgitt over at Sunderland fikk spille videre etter Craig Gardners takling på Pablo Zabaleta før vinnermålet, et angrep som til slutt endte i Adam Johnsons skudd forbi en svak Joe Hart.

JULEMETT? Mancini mener dommer Kevin Friend ikke hadde kommet seg skikkelig etter julefeiringa. Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
JULEMETT? Mancini mener dommer Kevin Friend ikke hadde kommet seg skikkelig etter julefeiringa. Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Hart slipper kjeft fra manageren, så heldige er ikke resten av lagkameratene hans.

- Vi fortjente å vinne kampen. Vi hadde mange sjanser, men vi scoret ikke. Dette er problemet vårt, vi scorer ikke, vi scorer ikke nok til å vinne kampen, sier Roberto Mancini.

- I fjor scoret vi ett, to, tre mål hver kamp. Nå er vi for svake når vi får sjanser, og det er ikke bra. Vi er for passive («soft») i angrep, for passive når vi får sjanser, for passive når vi skyter. Noen ganger skyter vi ikke heller, vi vil ha enda en berøring på ballen. Det er ikke bra, sier han.

Sunderland, som tok fire poeng mot Manchester City også i gullsesongen i fjor, får heller ikke noe særlig skryt av Manchester City-sjefen.

- Jeg synes de er veldig heldige mot oss hjemme, for man kan ikke skape 15-20 sjanser tre år på rad og tape til slutt. De er veldig heldige mot oss. De forsvarer seg godt, men vi må være sterkere når vi får scoringssjansene, mener Roberto Mancini.

Det er en oppsummering Sunderland-manager Martin O'Neill, kanskje ikke så overraskende, ikke kjenner seg igjen i.

- For å være ærlig, jeg bryr meg ikke noe særlig, jeg bryr meg virkelig ikke, om hva Roberto Mancini sier om laget mitt. Jeg har sett dette før med andre managere. Det bryr meg ikke, jeg syns vi var strålende i dag, sier O'Neill.

Sunderland vant sin tredje kamp på de fire siste kampene, mens Manchester City ser avstanden opp til Manchester United øke til sju poeng, med en kamp igjen å spille i 2012.

PS! Manchester United-manager Alex Ferguson ble utestengt i to kamper da han i 2009 antydet at dommer Alan Wiley var for utrent til å dømme.