PIRRER: Chuck Blazers svar på rettens spørsmål får vi ikke lov til å lese. Det gir grobunn for spekulasjoner.
PIRRER: Chuck Blazers svar på rettens spørsmål får vi ikke lov til å lese. Det gir grobunn for spekulasjoner.Vis mer

Dommeren spør Blazer: - Er det mer du vil legge til? Svaret er sladdet med svart

Sladding gir spekulasjoner.

(Dagbladet): I går ble tidligere Fifa-topp - og FBIs hovedinformant i korrupsjonssaken - Chuck Blazers tilståelse fra 2013 offentliggjort for verden, som raskt plukket ut de hardt rammende påstandene:

Blazer, og ifølge ham flere i Fifa-styret, mottok bestikkelser både i forbindelse med utvelgelsen av VM-vert i 1998, som ble holdt i Frankrike, og i forbindelse med VM i Sør-Afrika i 2010.


Men et par sorte felt i dokumentet får også stor oppmerksomhet.

Deler av dokumentet er nemlig fortsatt sladdet, blant annet en stor seksjon som pirrende nok følger rettens spørsmål:


- Er det mer du ønsker å legge til?

Aktor ville skjule Flere spekulerer nå på om Chuck Blazer i disse avsnittene navngir andre Fifa-topper som fortsatt ikke er naglet til noe i den store FBI-opprullingen.

Financial Times påpeker samtidig at de sladdede delene ser ut til å omhandle vilkårene for Blazers kausjon, som ble satt til ti millioner dollar.

Påtalemyndigheten argumenterte for å skjule disse delene av de totalt 40 sider lange dokumentet, og fikk medhold av dommeren.

Fraktet penger verden rundt Chuck Blazer ble i 2011 presset til å bli informant, blant annet med skjult mikrofon for FBI og IRS, byrået som undersøker skatteunndragelser i USA, som et ledd i en omfattende etterforskning av korrupsjon og bedragerier.

Blazer satt i FIFAs eksekutivkomté fra 1996 til 2013, var generalsekretær i CONCACAF (fotballforbundet som sammenfatter Nord, Sentral-Amerika og Karibia) fra 1990 til 2011, og var tidligere leder i det amerikanske fotballforbundet.

Dommeren spør Blazer: - Er det mer du vil legge til? Svaret er sladdet med svart

Den tidligere FIFA-toppen forteller i tilståelsen at han var med på å frakte penger til land i Karibien og tilbake til USA, og at disse pengene ble fraktet via JFK-flyplassen i New York som sjekker.

- Fra, eller rundt, 2004 og fram til 2011 aksepterte jeg og flere i andre i FIFA-styret å motta bestikkelser i forbindelse med valget av Sør-Afrika som vertsnasjon for VM-sluttspillet i 2010, innrømmer Blazer i tilståelsen.

SLADDET: Flere andre linjer i dokumentet som viser Blazers tilståelse er også unntatt offentligheten.
SLADDET: Flere andre linjer i dokumentet som viser Blazers tilståelse er også unntatt offentligheten. Vis mer

- Rundt 1993, og til tidlig 2000-tallet, mottok jeg og andre bestikkelser i forbindelse med rettighetene til Gold Cup (Nord- og mellom-Amerika) i 1996, 1998, 2000, 2002 og 2003. Rundt 2004 og til 2011 mottok jeg og andre i FIFAs eksekutivkomité bestikkelser i sammenheng med VM-tildelingen til Sør-Afrika som vertsnasjon i 2010, sier 70-åringen også i dokumentet.

INFORMANT: Tidligere medlem av Fifas eksekutivkomité, Chuck Blazer. Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann/Files
INFORMANT: Tidligere medlem av Fifas eksekutivkomité, Chuck Blazer. Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann/Files Vis mer