Dommeren utsetter ankeavgjørelse mot Pistorious

Aktor kalte dommen sjokkerende mild.

KAN LØSLATES. Oscar Pistorius kan løslates fram til ny rettsak, om anken tas til følge. Dommeren har utsatt avgjørelsen. Foto: AFP.
KAN LØSLATES. Oscar Pistorius kan løslates fram til ny rettsak, om anken tas til følge. Dommeren har utsatt avgjørelsen. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avgjørelsen om drapsdommen mot den sørafrikanske idrettstjernen Oscar Pistorius skal ankes eller ikke, er utsatt.

Påtalemyndigheten anket dommen på fem års fengsel, og tirsdag skulle dommer Thokozile Masipa komme med sin avgjørelsen om ankebegjæreingen skulle tas til følge eller ikke.

Men dommer Masipa utsatten avgjørelsen til onsdag.

Hun dømte i oktober den 28 år gamle friidrettsstjernen til fem års ubetinget fengsel for uaktsomt drap på Reeva Steenkamp (29) i februar 2013.

Om Masipa beslutter å åpne for en ankesak, vil den bli ført for Høyesterett i byen Bloemfontein, Sør-Afrikas juridiske hovedstad.

Dersom anken avvises, kan Pistorius i teorien overføres til husarrest når en seksdel av straffen, ti måneder, er avtjent.

Aktor i saken, Gerrie Neel, har kalt dommen «sjokkerende mild» og «upassende».

- For mye kontrovers - Jeg tror ikke Masipa vil avvise anken, til det er det for mye kontrovers rundt dommen. Det betyr ikke noe hva resultatet av ankesaken blir, det viktige er at dersom ankesaken tillates, vil andre dommere få mulighet til å kommentere beslutningen, sier kriminaladvokat Martin Hood, som har fulgt Pistorius-saken tett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer