Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommeren utsetter ankeavgjørelse mot Pistorious

Aktor kalte dommen sjokkerende mild.

KAN LØSLATES. Oscar Pistorius kan løslates fram til ny rettsak, om anken tas til følge. Dommeren har utsatt avgjørelsen. Foto: AFP.
KAN LØSLATES. Oscar Pistorius kan løslates fram til ny rettsak, om anken tas til følge. Dommeren har utsatt avgjørelsen. Foto: AFP. Vis mer

Avgjørelsen om drapsdommen mot den sørafrikanske idrettstjernen Oscar Pistorius skal ankes eller ikke, er utsatt.

Påtalemyndigheten anket dommen på fem års fengsel, og tirsdag skulle dommer Thokozile Masipa komme med sin avgjørelsen om ankebegjæreingen skulle tas til følge eller ikke.

Men dommer Masipa utsatten avgjørelsen til onsdag.

Hun dømte i oktober den 28 år gamle friidrettsstjernen til fem års ubetinget fengsel for uaktsomt drap på Reeva Steenkamp (29) i februar 2013.

Om Masipa beslutter å åpne for en ankesak, vil den bli ført for Høyesterett i byen Bloemfontein, Sør-Afrikas juridiske hovedstad.

Dersom anken avvises, kan Pistorius i teorien overføres til husarrest når en seksdel av straffen, ti måneder, er avtjent.

Aktor i saken, Gerrie Neel, har kalt dommen «sjokkerende mild» og «upassende».

- For mye kontrovers - Jeg tror ikke Masipa vil avvise anken, til det er det for mye kontrovers rundt dommen. Det betyr ikke noe hva resultatet av ankesaken blir, det viktige er at dersom ankesaken tillates, vil andre dommere få mulighet til å kommentere beslutningen, sier kriminaladvokat Martin Hood, som har fulgt Pistorius-saken tett.

Pistorius har innrømmet å ha skutt kjæresten Reeva Steenkamp fire ganger gjennom en lukket baderomsdør, men hevder at han handlet i selvforsvar fordi han trodde det var en innbruddstyv.

Dersom det åpnes for ankesak, kan det innebære at Pistorius løslates etter bare 49 dager i fengsel, mens han venter på at saken skal opp for retten på ny.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook