Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Dommeren var en gul kylling

Dommeren ble hudflettet av Steinar Nilsen og TIL-spillerne etter det de mener var skandaløs dømming på St. Jakob Park i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BASEL(Dagbladet): TIL-spillerne var vanvittig skuffet etter å ha godt fra 1-3 ledelse til pause og avansement i UEFA-cupen, til 4-3 og exit Europa for denne gang.

Det meste av ansvaret ble kastet på dommeren som hadde en fæl aften i Basel.

  •  To ganger ble Ole Martin Årst feilaktig avblåst for offside alene igjennom i første omgang, i tillegg til at han sannsynligvis ble snytt for et straffespark.

I forkant av Basels utlikning til 3-3 var det en klar hands innenfor TILs 16-meteren, dommeren lot spillet gå og Basel scoret.

  •  TIL fikk et mål feilaktig annullert på stillingen 3-3. Basel-keeper Zuberbühler mister ballen uten at noen TIL-spillere går i kroppen på han, og TIL scorer. Dommeren blåser frispark for keeperen, Basel scorer sitt vinnermål direkte på kontra.

-  Tre hjelpere

Steinar Nilsen gjorde det soleklart at han ikke var skuffet over sine menn, men at en så dårlig dommer som polske Krzysztof Slupik får dømme i UEFA-cupen.

-  Gutta leverer kjempebra, synd at ikke han i gult ikke er i nærheten av å følge opp, sier en direkte sint Nilsen.

-  Dommeren var kledd i svart..?

-  I mine øyne var han en gul kylling, mener Nilsen.

-  Basel har rett og slett tre gode hjelpere her i dag og det blir dessverre direkte avgjørende for kampen, fortsetter TIL-treneren.

Om Nilsen var frustrert var ikke frustrasjonen mindre hos TIL-kaptein Ole Martin Årst.

-  Det er rett og slett skandale at det er dommeren som blir skjebnesvanger for oss i dag. Jeg er så utrolig skuffet, sier Årst, og får støtte av spissmakker Lars Iver Strand.

-  At det dømmes så dårlig kan gå an i 5. divisjon i Troms, men ikke i UEFA-cupen. Jeg håper virkelig dette blir studert i UEFA, sier tomålsscoreren.

Forsvaret raknet

Men det var ikke dommeren alene som sendte TIL ut av UEFA-cupen i går. Etter en strålende 1. omgang raknet det fullstendig bakover for Tromsø i 2. omgang.

-  Vi gikk rett og slett tom. Det er vel et tegn på at en lang sesong er slutt, mener Steinar Nilsen.

-  Vi gjør en rå førsteomgang, og går tom i andre. Vi løp utrolig mye, kanskje hadde Bjørn Dæhlie holdt fem minutter til i sine glansdager, men jeg tror det hadde sagt stopp for de fleste, mener Årst.

Basel vant sjansestatistikken med 13-7.

-  I sum var det nok en fortjent seier til dem, vi var ikke bra i forsvaret i dag. Men det føles utrolig bittert når vi er så nære, konstaterer Årst.

Basel ville i går ikke kommentere dommeren.-  Vi snakker ikke om dommeren, vi hadde mange gode sjanser og vinner fortjent, mente Basel-trener Christian Gross.

 Steinar Nilsen skal være høyaktuell som ny trener i Molde, men ville ikke kommentere noe rundt sin egen person i går kveld.

EXIT EUROPA: Ole Martin Årst og Roar Christensen var lite fornøyd med dommer Krzysztof Slupiks innsats i går. Men Tromsø kan også takke elendig forsvarsspill for at de røyk ut av UEFA-cupen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!