- Dommeren ville at Brækhus skulle vinne

Mikaela Laurén synes ikke hun fikk nok juling.

BLE SLÅTT NED I SJUENDE RUNDE: Men Mikaela Laurén kom seg på beina igjen, og synes det var håpløst at dommeren likevel avbrøt kampen. Foto:  EPA/BERND WUESTNECK
BLE SLÅTT NED I SJUENDE RUNDE: Men Mikaela Laurén kom seg på beina igjen, og synes det var håpløst at dommeren likevel avbrøt kampen. Foto: EPA/BERND WUESTNECKVis mer

||| (Dagbladet): Cecilie Brækhus fikk det lekende lett mot teknisk underlegne Mikaela Laurén i lørdagens tittelkamp, og vant på teknisk knockout i kampens sjuende runde.

Etterpå var det ingen sure miner å spore hos den svenske jenta, som aksepterte at hun hadde tapt mot en bedre bokser.

Nå har hun imidlertid hatt tid til å tenke seg om - og kommet fram til at den italienske ringdommeren Guiseppe Quartarone gjorde en elendig jobb da han valgte å stanse kampen.

- Dommeren ville at hun skulle vinne, sier Laurén til Aftonbladet.

Hun kom seg på beina før dommeren hadde rukket å telle til ti, men han mente Laurén var i så skrøpelig forfatning at det ikke var forsvarlig å fortsette.

Noe Laurén avfeier som tøv.

- Jeg synes at jeg stilte meg opp og var klar til å fortsette. I kampen etterpå hørte jeg at det var fire nedslagninger, så hvorfor bare én i kampen min? Det forstår jeg ikke. I tillegg synes jeg han telte uvanlig fort, sier hun.

Om Brækhus hadde sendt henne i kanvasen ytterligere en gang før den sjuende runden var omme, ville hun skjønt det om dommeren fikk nok. Hun mistenker også at kampen aldri ville blitt stanset om det var en gutt som ble slått ned på samme måte - fordi dommerne tåler bedre å se gutter få juling. 

- Jeg tror kanskje de ubevisst tenker sånn. At de føler jenter bør ta det litt roligere. Jeg tror ikke det har vært mange damekamper hvor noen er blitt slått ned fire ganger eller mer. De stopper heller kampen tidligere, noe jeg synes er feil. Det bør være like vilkår, sier hun.