Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dommeren viste ut feil mann

Rosenborg slet seg til seier over Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORSTADION (Dagbladet.no): Sandefjord-Rosenborg 0-2.

I kampens 66. minutt skulle Rosenborg ta et frispark fra venstre kant. Mens spillerne stilte seg opp, var dommer Kjetil Sælen flere ganger inne i feltet for å skille de sedvanlige duellene.

Så, etter å ha konferert med linjemannen, gikk han plutselig bort til Arnar Førsund, som fikk rødt kort. Umiddelbart antok de fleste at det skyldes et slag mot Vidar Riseth, som gikk ned i feltet.

- Det som skjer, er at assistentdommeren tilkaller meg. Slik han ser det, gir Riseth en dytt, før Førsund slår tilbake. Førsund forsøkte å si at det ikke var han som gjorde det, men vi hadde ingen indikasjoner på noe annet på det tidspunktet, sier Arna-dommer Kjetil Sælen da Dagbladet.no snakker med ham seint søndag kveld. Han har foreløpig ikke sett video av situasjonen.

Problemet er bare at det ikke var Førsund som var synderen, men derimot Ole Tobiasen.

- Jeg gjorde det

- Ja, det var jeg, og ikke Førsund, som traff Riseth i ansiktet. Jeg slo ikke, jeg var bare uheldig og traff ham i nesa med ei hånd. Sånt skjer når det er tøffe dueller inne i feltet. Derfor skulle det overhodet ikke vært rødt kort, sier Tobiasen til Dagbladet.no.

Den danske forsvareren skjønner heller ikke hvorfor Vidar Riseth fikk gult.

SAPARA DEBUTERTE: Da RBK slo Sandefjord 2-0 og inntok tabelltopp. Foto: Scanpix
SAPARA DEBUTERTE: Da RBK slo Sandefjord 2-0 og inntok tabelltopp. Foto: Scanpix Vis mer

- Kanskje mente dommerne at han filmet, ikke vet jeg, sier han, og frikjenner motspilleren for beskyldningene om skuespill.

Ei stund etter situasjonen gikk han bort til Riseth og sa unnskyld.

- Så ikke hvem det var

- Han kom bort til meg og fortalte at det var han som traff meg. Sjøl merket jeg bare at jeg fikk et slag i ansiktet, men ikke hvem som gjorde det. Men hvis feil mann ble utvist, er jo det veldig synd. I så fall må noen sette seg ned og studere TV-bildene, mener Riseth, som var opprørt over beskyldningene om filming.

Sandefjords-trener, Tor Thodesen, var på sin side svært forsiktig med å kommentere situasjonen.

- At feil mann ble utvist, tror jeg de fleste etter hvert har fått med seg. Men utover det vil jeg ikke kommentere situasjonen. Så lenge vi ikke har videodømming, kan sånne ting skje, sier han.

- Men bør ikke dommerne være helt sikre på at de viser ut riktig mann?

- De var sikkert sikre. De fleste som kjører av veien, er vel også helt sikre inntil det smeller, svarer Thodesen.

RBK slet

Rosenborgs trener, Knut Tørum, gikk faktisk lenger enn sin kollega i omtalen av den kontroversielle situasjonen.

- Sånn jeg har fått det fortalt, burde nok denne situasjonen ha forbigått i stillhet, uten kort, sier han.

Både før og etter utvisningen bet Sandefjord godt fra seg på hjemmebane, og de viste at Rosenborg slett ikke kan være sikre på å komme seg forbi cupsemifinalen mot samme lag.

- Vi fikk kjørt oss ordentlig i perioder, og vi er opptatt av å komme sterkere tilbake, sier Tørum.

La press på rivalene

Men Rosenborg sikret seg tross alt tre poeng, og med det la de press på konkurrentene. Gullrivalene Lillestrøm og Brann møter henholdsvis Start og Stabæk denne serierunden.

Dagens møte i Sandefjord bød dessuten på ferske fjes i begge startoppstillingene.

Brasilianske Adriano Muñoz debuterte for hjemmelaget, samtidig som Rosenborgs dyrekjøpte slovak, Marek Sapara, fikk sin første smak av tippeligafotball.

Begge de to viste seg fram med positivt fortegn: Munoz med iherdig kjemping og flotte initiativ, Sapara med oppbyggelig pasningsspill og lovende frisparkforsøk.

Skryter av debutantene

- Sapara skjønner allerede hva vi driver med, han har mye å by på. I tillegg til å score mål sjøl, kan han også sette opp medspillerne sine i scoringsposisjoner, skryter Tørum.

Thodesen var ikke mindre fornøyd med sin debutant.

- Muñoz gjorde en kjempedebut, men han ble sliten. Jeg har sagt til ham at han trenger vinteren sammen med oss før han kan tåle det høye tempoet i Tippeligaen, sier Thodesen.

Straffemål

Men da til ble mål, i det 19. spilleminutt, var det to kjente fjes som sørget for det:

En meget aktiv og god Daniel Braaten ble felt innenfor Sandefjords sekstenmeter, og Steffen Iversen satte straffesparket sikkert oppe til venstre i mål.

For øvrig var første omgang preget av litt søvning spill og lavt balltempo.

Aller sløvest var kanskje Miika Koppinen, som var så ukonsentrert at han ikke så at Adriano Muñoz nærmet seg med storskritt bakfra i det 6. minutt.

God Hirschfeld

Både ved denne anledningen og etter et Erik Mjelde-skudd i det 29. minutt, var det bare en god Lars Hirschfeld som sto i veien for Sandefjord-scoring.

- Lars var veldig god, skryter Tørum.

I andre omgang hadde Sandefjord tydelig bestemt seg for å gå hardere ut foran rekordmange 7 179 tilskuere på tribunen.

Dette holdt på å betale seg i det 49. minutt da Fredrik Thorsen headet i tverrliggeren etter et flott innlegg fra venstrekanten.

SF gode med ti mann

Et drøyt kvarter seinere oppsto den dramatiske utvisningssituasjonen. Men om Rosenborg-fansen hadde håpet at overtallet skulle resultere i overkjøring, tok de feil.

Sandefjord spilte i stedet utmerket, og i en lang periode var de det klart beste laget på banen - om enn i konstant fare for å få kontringsmål imot.

Da Rosenborg la på til 0-2 ett minutt på overtid, skjedde det på akkurat denne måten. Øyvind Storflor satte ballen sikkert i mål etter å ha blitt flott frispilt til venstre.

Sandefjord-trener Thodesen ser likevel lyst på den kommende cupkampen.

- Vi har vist at vi har en god mulighet til å komme oss til cupfinalen, lyder advarselen til Rosenborg.