Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvartsen-saken

Dommerforeningen lar ikke Edvartsen-saken ligge. Noen må fortelle dem at de vant

Forrige gang Edvartsen-saken ble løst var dommerforeningen så misfornøyd at de torpederte avtalen med e-poster til NRK og TV 2. Nå, selv om Edvartsen har gjort alt de har bedt om, klarer de ikke å la denne løsningen ligge heller.

DØMMER IKKE MER I 2017: Svein-Erik Edvartsen kom til enighet med NFF i dommersaken i går. Det betyr at FIFA-dommeren ikke skal dømme mer i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
DØMMER IKKE MER I 2017: Svein-Erik Edvartsen kom til enighet med NFF i dommersaken i går. Det betyr at FIFA-dommeren ikke skal dømme mer i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONFLIKTEN MELLOM DOMMERSJEF Terje Hauge og dommer Svein-Erik Edvarsen er ikke løst, men lokket som er lagt på saken gjør det i hvert fall mulig å gå videre med en viss ro i rekkene. Det er NFF happy med, det er Svein-Erik Edvartsen happy med og det virker det som om Terje Hauge kan leve med, han fortsetter i hvert fall i jobben og har ikke sagt noe annet.

I SLIKE TILFELLER, når betente saker håndteres med brannslukking og mest legges på vent av frykt for uopprettelige skader, er det følsomhet og diplomatisk klokskap som gjelder. Når spist er spist, slik advokat Elden uttrykte det, går man videre med generalsekretær Pål Bjerketvedts «det ønsker jeg ikke å kommentere, det er det ikke riktig av meg kommentere, det legger vi ikke vekt på nå - det viktigste er at vi er kommet til en løsning alle kan leve med».

SÅ LENGE PARTENE i saken evner å opptre i henhold til den inngåtte avtalen skulle man tro at sympatisørene på vinnersida ville klare det også. Men nei da, dommerforeningen ved leder Ola Hobber Nilsen klarer heller ikke denne gangen å la en løsning bli liggende i ro.

Nå er det Edvartsens «bevis» på motmobbing som er problemet.

SVEIN-ERIK EDVARTSEN, akkurat som noen av dommerforeningens medlemmer, har naturligvis også presentert bilder og tekst som er kommet hans vei. Det er menneskelig. Når angrep kommer blir man jo ikke bare hengende i tauene. Man tar igjen. Edvartsens materiale er selvfølgelig av sjargong-karakter, men likevel mer alvorlig enn som så.

Fordi sjargongen allerede er gjort til en sak med påstander om trakassering og mobbing.

DA ET AV dommerforeningens medlemmer la fram sine beviser gjorde han det i en slags samordnet aksjon med TV 2, NRK og VG. Sist fredag tok assistentdommer Reidar Gundersen til tårene både i 18.30-nyhetene og Dagsrevyen fordi han følte seg trakassert av Edvartsen for snart to år siden. Edvartsen derimot, lot advokat Elden ta sine «bevis» til NFF.

Det burde han ikke gjort ifølge dommerforeningens leder, som sier følgende til VG:

- Forrige uke beklaget Edvartsen alle forhold i saken. I dag forteller han at det er alle andre som har skylden. Det er ikke sånn man bygger tillit, sier Ola Hobber Nilsen.

- Hvordan skal Svein-Erik bygge tillit når han gir inntrykk av at det er de andre dommerne som er problemet?

JEG TROR NESTEN ikke det jeg leser. Når dommerforeningens medlemmer sender e-poster og gråter på TV er det beviser som bekrefter Edvartsens påståtte mobbing av kollegaene. Når Edvartsen vil forsvare seg og lar Elden sende det han mener er utilbørligheter til NFF er det tillitsbrudd. Det første, sammen med ultimatumet om at alle dommerne ville trekke seg om Edvartsen fikk dømme igjen, var ille nok fordi dommerforeningen prøvde å gjøre seg til en avgjørende part i saken.

Det andre, nå som saken er løst for tredje gang og virkelig krever at også dommerforeningen evner å gå videre, er et skrekkelig eksempel på trass.

DOMMERFORENINGENS KRAV TIL Edvartsen var i utgangspunktet at han ba kollegaene om en uforbeholden unnskyldning. Det gjorde Edvartsen både en, to og tre ganger etter at dommerforeningen hadde torpedert løsningen 23. april. Som sitatet fra VG forteller bekrefter Hobber Nilsen dette. Men fordi dommerforeningen ikke kunne tolerere innholdet i den planen NFF hadde snekret sammen etter separate møter med Terje Hauge og Svein-Erik Edvartsen torsdag 20. og fredag 21. april - en plan som fortalte at Edvartsen kunne komme tilbake og dømme fra serierunde sju, og som John Christian Elden godtok i en e-post til generalsekretær Pål Bjerketvedt klokka 18.11 den påfølgende søndagen - ble e-postene til NRK og TV 2 sluppet før Gundersen til slutt sto fram.

Nå, etter at Edvartsen er fjernet og først kan dømme i 2018, vel å merke om «vandelen» er plettfri ut året, synes heller ikke det å være nok.

Så, hva er nok for dommerforeningen?

Livstid?

SE SJANSENE: Rosenborg stakk av med alle tre poengene etter at Anders Konradsen avgjorde for hjemmelaget på overtid. Det hele endte 2-1 etter scoringer av Konradsen, Pål André Helland (11 minutter) og Gilli Rólantsson (79 minutter). Se kampens sjanser her. Video: Fotball Media Vis mer