Dommergave

Soton fikk straffe på billigsalg og slo Blackburn.

(Dagbladet.no): Kampen var svært fattig på sjanser og action de første 30 minuttene, Sotuhampton og Blackburn gjorde alt gått igjen med å presentere herlig fotballmoro resten av kampen.

Kevin Phillips førte Soton opp i ledelsen etter 32 minutter, og hjemmelaget, med Claus Lundekvam i forsvar, fortsatte å kjøre over Blackburn resten av omgangen.

25 minutter ut i andre omgang var kampen snudd etter to Blackburn-scoringer. Barry Ferguson utliknet etter en flott pasning fra Jonathan Stead, mens Paul Dickov utliknet fra kort hold i det 69. minutt.

Brett Emerton tok igjen en pasning på dødlinja og la inn. Der lå den gamle Leicester-spilleren Dickov og lurte akkurat på det riktige stedet.

Men Southampton ga ikke opp. Anders Svensson klemte ballen i krysset fra 20 meter, før den andre snuoperasjonen i kampen ble fullført to minutter på overtid.

Dommer D'Urso var den eneste som så hva Craig Short gjorde galt i en duell i feltet, og dommeren ga Soton straffe. Den tok James Beattie vel vare på.

Dermed vant Southampton sin første åpningskamp på hjemmebane siden 1990.

  • Claus Lundekvam spilte hele kampen for Southampton - til tross for at han pådro seg kinnbeinsbrudd i onsdagens landskamp.