KONFLIKT: Det er fortsatt usikkert hvor saken står. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KONFLIKT: Det er fortsatt usikkert hvor saken står. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Edvartsen-konflikten:

Dommerkonflikten fortsatt ikke løst. Usikkert hvor saken står

Onsdag var fasilitator Sven Mollekleiv håpefull. Torsdag opplever han saken som litt mer komplisert.

(Dagbladet): Etter fire timer i møter torsdag, er dommerkonflikten fortsatt ikke løst.

Tirsdag ble det kjent at Sven Mollekleiv skulle inn i saken som mekler. I tillegg var dommersjef Terje Hauge, Svein-Erik Edvartsen og Nils Fisketjønn fra konkurranseavdelingen i NFF tilstede.

Etter det Dagbladet kjenner til er det ikke avtalt noe nytt møte, og det er uklart hvor saken står.

Hvis partene ikke blir enige før helgen, kan gå enda tre serierunder før Svein-Erik Edvartsen får dømme i eliteserien. Dette fordi det kommer et nytt dommeroppsett mandag eller tirsdag neste uke, for rundene 12. mai, 16. mai og 20. mai.

- Mollekleiv har gjort en fremragende innsats, og Edvartsen er imponert over hans evne til å mekle. Edvartsen har sluttet seg til alle hans forslag om hvordan dømmingen skal på plass igjen snarest. Nå står det bare på Hauge, sier Edvartsens advokat, John Christian Elden til Dagbladet.

- Vi håper forbundet rydder opp og får dette på plass.

Komplisert

Fasilitator Sven Mollekleiv uttalte onsdag at han var håpefull. Torsdag opplever han saken som litt mer komplisert.

- Det har vært litt mer krevende forhandlinger torsdag, som har endt med en konklusjon om at NFF trenger litt mer tid, sier Mollekleiv til Dagbladet.

Han presiserer at hans oppgave har vært å fasilitere samtalene, der partene har møttes for å kunne lytte til hverandres standpunkter, klargjøre roller og forventninger og hvor de kunne legge frem forslag til løsninger.

- Jeg var veldig håpefull i går, og det er alltid slik at man skal være det, men i dag har det vært litt mer komplisert. Det har endt med at NFF trenger litt mer tid. Det må vi bare respektere, sier Mollekleiv.

Dette er saken:

Svein-Erik Edvartsen ble ikke satt opp til å dømme noen kamper i eliteseriens første runder. Det ble så kjent at det skyldtes en konflikt mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge.

Allerede 30. mars hadde de to et oppvaskmøte, og ønsket å gå videre. Men siden da har saken bare eskalert i styrke.

Forrige helg meldte partene at konflikten var løst, men den fortsatte blant annet med møte i dommerforeningen. De ønsker ikke lenger å dømme sammen med Edvartsen, og vil ha ham fjernet.

- Jeg tror alle forstår at det er et stygt spill som foregår, sa Edvartsen da han møtte pressen før helgen.

Tirsdag ble det altså kjent at partene satte seg ned i møter, med Sven Mollekleiv som mekler. Han er leder i Norges Røde Kors, og av NFFs etiske komité.