Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dommerne blir lurt hele tida

Fritt fram for filming i håndball-EM?

(Dagbladet.no): Mange av håndballspillerne i EM rager rundt 1.90 meter over bakken og veier 90 kilo. Mange av dem faller likevel forbløffende lett i angrep - ofte med såpass overbevisning at forsvarsspillerne pådrar seg utvisninger.

Håndball-EM har bydd på spektakulære mål, men også på en del filming.

Larvik-trener Karl Erik Bøhn har først og fremst gledet seg over mye fantastisk håndball i EM, men har også registrert flere kamper hvor spillere har gått inn for å lure dommerne.

- Det er en del skuespill, og dommerne blir lurt nesten hver gang. Folk later som de blir slått i ansiktet og kaster seg bakover, sier Bøhn til Dagbladet.no.

- De norske er vel heller ikke helt utafor?

- Johnny (Jensen) og Frank (Løke) er også gode på det. Det er blitt mange tjuvtriks, særlig på herresida, det er det ingen tvil om. Over tid lønner det seg nok å lure dommerne, sier Bøhn.

Jentene er snillere

Fotballen har begynt å ta tak i problematikken rundt filming, dommerne har fått instruksjoner om å slå ned på skuespill og UEFA har også straffet syndere i etterkant av kamper.

AAAAAAAAAHH: Store mannfolk vegrer seg ikke for å kaste hodet bakover og trekke opp beina når de får seg en kakk. Her går danske Joachim Boldsen ned for telling i en kamp mot Russland. Foto: SCANPIX
AAAAAAAAAHH: Store mannfolk vegrer seg ikke for å kaste hodet bakover og trekke opp beina når de får seg en kakk. Her går danske Joachim Boldsen ned for telling i en kamp mot Russland. Foto: SCANPIX Vis mer

I håndballen gripes det derimot sjeldent inn mot håndballspillerne som faller til parketten som potetsekker.

- Det skjer, men ikke så ofte. Det er vanskelig å avgjøre for dommerne, «hvor hardt var det egentlig her?».

- Er filming et problem i herrehåndball?

- Det er i ferd med å bli det. Hvis ikke dommerne er gode nok blir det et stort problem, sier Bøhn.

Som Larvik-trener kan ham med rimelig stor sikkerhet slå fast at skuespill forekommer langt oftere blant gutta enn blant jentene.

- Jentene er mer ærlige, og prøver ikke å filme til seg så mange fordeler. De er ikke så kyniske som gutta, sier Bøhn.

image: - Dommerne blir lurt hele tida
<B>JENSEN BLE UTVIST:</B> Johnny Jensen hevnet seg på polakken som skjøt Steinar Ege i ansiktet, og dytten i ryggen kvalifiserte nok til rødt kort. Polakken gjorde uansett sitt for å gjøre det enklere for dommerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media