Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dommerne bruker kallenavn på kroatene og snakker med dem på et balkansk språk

Norges spillere forsto ingenting.

- BRUKTE KALLENAVN: De makedonske dommerne pratet med kroatene på samme språk, ifølge Ole Erevik. Foto: Bjørn Langsem
- BRUKTE KALLENAVN: De makedonske dommerne pratet med kroatene på samme språk, ifølge Ole Erevik. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

• Norge - Kroatia 24-31

KRAKOW (Dagbladet): Ole Erevik (35) er kritisk til det makedonske dommerparet som ledet bronsefinalen mellom Norge og Kroatia. Keeperen forteller at kamplederne både brukte kallenavn på de kroatiske spillerne og snakket med dem på et felles språk som nordmennene ikke forsto.

- Også de to makedonske klovnene da, utbryter Erevik i pressesonen før han utdyper hva han sikter til:

-  De bruker kallenavn på dem. De snakker sammen på et balkansk språk over hodene på oss.

- Ufint Erevik, som fulgte opp storspillet mot Frankrike og Tyskland med nok en fantastisk prestasjon i tapet mot Kroatia, er klar på at oppførselen til de makedonske dommerne ikke er som forventet.

Han skryter av det generelle nivået på kamplederne under EM, men i dag ble han ikke imponert.

- Det er ikke de som taper kampen for oss, men jeg opplever aldri at superprofesjonelle dommere snakker lokalt språk over hodene på oss, sier Erevik.

- Hva synes du om det?

- Jeg synes det er uprofesjonelt og ufint.

- Flaut Venstre back Espen Lie Hansen (26) overhørte også den uforståelige kommunikasjonen mellom dommerne og kroatene. Mot slutten av kampen ble det i tillegg høy temperatur både på banen og den norske benken da Norge fikk en mann utvist.

Trener Christian Berge signaliserte tydelig at han mente at en kroat drev med skuespill etter at han ble liggende og vri seg på gulvet. Lie Hansen deler den oppfatningen.

- Jeg er rimelig sikker på at han kantspilleren filmer. Jeg sa til han etter kampen at det var flaut å se på da han kastet seg sånn, sier Lie Hansen til Dagbladet.

- Det er kanskje ikke en fordel for oss at dommerne bruker samme språk, for å si det sånn. Så er kanskje vi for snille. Vi må kanskje begynne å overspille og filme vi også. Det ser ut som det er det som må til for at dommerne skal blåse. Det er synd at det skal være sånn, men det er nok ikke første gang. Det er selvfølgelig kjipt for oss, men vi får ikke gjort noe med det, legger 26-åringen til.