- Dommerne er redde

BERGEN (Dagbladet): Brann-Molde 0-0. Teitur Thordarson anklager dommerne for å favorisere bortelagene på Brann Stadion etter at Rune Pedersen i går unnlot å blåse to klare straffespark for Thorstein Helstad.

- Veldig ofte føler jeg at dommerne er redde for å favorisere oss her hjemme. De vil ikke gi inntrykk av at vi får fordel av et entusiastisk publikum, og blåser motsatt vei, sier Teitur Thordarson til Dagbladet.

Pedersen innrømmer feil

I går hadde Thordarson rett.

Etter at Rune Pedersen hadde sett de omdiskuterte situasjonene på video, beklaget han at ikke Brann fikk straffe da Thorstein Helstad ble felt av Tobias Carlsson etter 61 minutter.

- Det er beklagelig at man misser ting. Når jeg ser situasjonen nå, så burde jeg nok blåst straffe, sier Pedersen til Dagbladet.

Han påpeker at han i kampens hete var delvis dekket, og ikke følte seg sikker på om Helstad ble felt.

Sammenlikner med RBK

- Hvem skal tvilen komme til gode da?

Spør Thordarson.

- Helt håpløst og ufattelig at han ikke blåser. Uansett hvor vi hadde vært i utlandet, hadde den situasjonen gitt straffe, sier han.

Han skjønner at kritikken kan oppfattes som syting, men klarer ikke å la være. Brann har visstnok bare fått to straffespark på hjemmebane på halvannen sesong.

- Det er litt forbanna at dommerne ikke ser den klare forskjellen som blir utøvd her, sier Thordarson.

Og viser til situasjonen etter 64 minutter da Thorstein Helstad ble holdt i trøya innenfor 16-meteren av Trond Strande, og ble hindret såpass at han ikke rakk å sette foten på innlegget fra høyre. Thordarson husker at Rune Pedersen dømte straffe til Frode Johnsen i en ganske lik situasjon på Lerkendal sist helg.

- Situasjonene er piss like. Så enkelt som det kan bli, sier Teitur.

- Da innlegget kom, så jeg ikke situasjonen, sier Rune Pedersen, som slett ikke er sikker på om Strandes holding kvalifiserer til straffe.

- Klare straffer

Om straffesituasjonene sier de involverte som forventet:

THORSTEIN HELSTAD:

- Klar straffe i begge situasjonene. I den første situasjonen er det jeg som slår ballen over linja. Han (Carlsson) kommer bakfra og feller meg. I den andre situasjonen river han (Strande) meg i trøya, sier Helstad, som likevel innrømmer at Brann hadde sjanser nok til å avgjøre kampen - uten de bortdømte straffesparkene.

TOBIAS CARLSSON:

- Det var ikke straffe. Jeg skjøv ballen ut, så faller han over meg etterpå.

TROND STRANDE:

- Det er mulig jeg ubevisst holder ham litt, men jeg slipper ganske raskt. Jeg vet ikke om det var straffe.

På Stadion ble det også diskutert hvorvidt Molde burde ha straffe da Thomas Mork på et innlegg traff hånda til Geirmund Brendesæter innenfor 16-meteren. Her er Rune Pedersen skråsikker:

- Ballen søker hånda i en løpsbevegelse. Ikke straffe.

TEITUR THORDARSON:

- Egentlig burde jeg ikke fokusere på dette. Slikt oppfattes som gneldrete hver gang vi ikke vinner, men denne kampen hadde bare vært så deilig å vinne 1- 0 på straffe.

Deppet i garderoben

I Molde-garderoben satt spillerne deppa og så i gulvet til tross for uavgjort i Bergen og en kamp der spillerne viste at lagmoralen fortsatt eksisterer i spillergruppa.

- Et langt steg framover defensivt, men vi har mye å gå på offensivt, sier kaptein Daniel Berg Hestad.

<B>PEDERSEN BEKLAGER:</B> Etter å ha sett kampen på video, innrømmet dommer Rune Pedersen at Brann skulle hatt straffe da Thorstein Helstad ble felt av Tobias Carlsson etter 61 minutter.