- Dommerne er veldig partiske

Dømmer 70–30 i favør hjemmelaget, mener Fredrikstads Raymond Kvisvik.

• Super-søndag: Følg 13 Tippeliga- og Premier League kamper direkte på live.dagbladet.no i dag.

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Raymond Kvisvik var skuffet over eget lag etter 1–3-tapet mot Start på Sør Arena i går. Men han var også skuffet over dommer Kjell Alseth.

– Det var ikke derfor vi tapte. Men jeg synes norske dommere generelt sett dømmer 70–30 i favør hjemmelaget. Det gjelder også når vi spiller hjemme i Fredrikstad, sier Kvisvik til Dagbladet.no.

- Dommerne er veldig partiske, og det er ikke bra. I dag får de en billig straffe og vi skulle hatt en straffe på 2–0, fortsetter han, etter gårsdagens kamp.

- Jeg ramler lett

Dommer Alseth kom i fokus da han på 1–0 til Start dømte et særdeles tvilsomt straffespark til hjemmelaget.

Høyrekant Martin Borre ramlet om etter en duell med FFK-back Johan Sjöberg. Borre avviser at han filmet, men erkjenner at han ramlet lett.

– Det er en meget tynn straffe. Han traff meg på foten, men jeg ramler lett, innrømmer Borre overfor Dagbladet. no

– Filmer du?

- Dommerne er veldig partiske

– Nei. Han treffer jo foten min. Men den er tynn. Slik er det. Mot Vålerenga ble det blåst mot oss på en tvilsom situasjon, sier dansken.

Uansett fikk ikke det omdiskuterte straffesparket noen innvirkning på resultatet. Ole Martin Årsts skudd ble stoppet av Fredrikstads vikarkeeper Lasse Staw.

FFK snytt for straffe

FFK ble snytt for straffe da Patrik Gerrbrand ble dratt noe voldsomt i trøya etter 57 minutter. Like før den episoden falt Starts Steinar Pedersen over ende inne i feltet.

Situasjonen så svært dramatisk ut. TV-bildene viser at høyrebacken er i skikkelig klammeri med FFKs estiske stopper Raio Piiroja like før bortelaget slår en corner.

Start-veteranen forteller at han ble truffet i magen av Piirojas albue. Etter kampen var de to gode venner, og Pedersen innrømmer at han gjorde mye av situasjonen.

– Han dunker i meg, men jeg kunne ha stått på beina, innrømmer Steinar Pedersen.

På tross av dommeravgjørelsene tok Start en svært fortjent trepoenger i går. Og det er Raymond Kvisvik den første til å innrømme.

UT MOT DOMMERNE: Her kan det se ut som om dommeren med rette kunne dømme frispark mot Raymond Kvisvik, men Fredrikstad-veteranen reagerer nå på det han mener er hjemmedømming. Foto: STIAN LYBERG SOLBERG/SCANPIX
UT MOT DOMMERNE: Her kan det se ut som om dommeren med rette kunne dømme frispark mot Raymond Kvisvik, men Fredrikstad-veteranen reagerer nå på det han mener er hjemmedømming. Foto: STIAN LYBERG SOLBERG/SCANPIX Vis mer

– Jeg synes ikke vi var gode. Vi skal egentlig spille langs bakken, men i dag blir det mye langt. Nå har vi tre matcher igjen. Og vi har tenkt å vinne dem.Vinner vi alle, så bør vi ha en god sjanse til å ta 5. plassen, mener Kvisvik.

- Dommerne er veldig partiske
FALT LETT: Det innrømmer Starts Martin Borre, etter at han fikk et billig straffespark hjemme på Sør Arena i går.