Dommerne ga opp i NFL-kamp tross videodømming

Steelers slo Dolphins etter omstridt avgjørelse.

INGEN HJELP I VIDEODØMMING: Selv ikke en «review» ga dommerne noe klart svar på om Pittsburgh Steelers gjenvant kontrollen etter en «fumble» av quarterback Ben Roethlisberger (th). Tvilen kom angripende lag til gode, og var dermed medvirkende til at Steelers vant kampen mot Miami Dolphins.Foto: SCANPIX/REUTERS/Hans Deryk
INGEN HJELP I VIDEODØMMING: Selv ikke en «review» ga dommerne noe klart svar på om Pittsburgh Steelers gjenvant kontrollen etter en «fumble» av quarterback Ben Roethlisberger (th). Tvilen kom angripende lag til gode, og var dermed medvirkende til at Steelers vant kampen mot Miami Dolphins.Foto: SCANPIX/REUTERS/Hans DerykVis mer

|||Pittsburgh Steelers slo Miami Dolphins 23-22 i NFL søndag etter en omstridt avgjørelse. Dommerne ga rett og slett opp å avgjøre hvem som hadde ballen.

TV-bilder ble brukt for å slå fast at Steelers-quarterback Ben Roethlisberger glapp ballen på målstreken da han prøvde å løpe inn et touchdown i sluttminuttene, men de hjalp ikke til å avgjøre hvem som holdt ballen i mølja som oppsto i hjemmelagets målsone. Da dommerne ga opp, betydde det at Steelers beholdt ballen og kunne avgjøre kampen med et trepoengspark.

Dolphins-spillerne var rasende. De mente at Ikaika Alama-Francis hadde ballen i fast grep nederst i haugen av spillere.

- Jeg forstår det ikke. Jeg hadde fortsatt ballen da jeg reiste meg. Det var til og meg jeg som ga den til dommeren, sa han.

Roethlisberger hevdet at han hadde ballen, men ville ikke være skråsikker.

- Jeg holdt ballen inntil dommeren slo meg på skulderen og sa at de dømte touchdown. Da slapp jeg, sa han.

- Men jeg kan ikke nekte for at Alama-Francis også hadde hånden på ballen. Det var vanskelig.

Tre på topp Steelers tok sin femte seier på seks kamper, i sin annen kamp etter at Roethlisberger sonet ferdig en utelukkelse for utilbørlig oppførsel. Han hadde to touchdownpasninger søndag.

Intet lag er ubeseiret, men New England Patriots har i likhet med Steelers og New York Jets (spillefri i helgen) fem seirer på seks kamper etter 23-20 over Chargers i San Diego søndag. Pats ledet 20-3 foran siste periode, men holdt på å miste seieren. Vertenes trepoengsforsøk i siste minutt traff stolpen og spratt ut.

I Chicago tangerte Washington Redskins-forsvarer DeAngelo Hall NFL-rekorden ved å fange fire feilpasninger fra Bears-quarterback Jay Cutler. Han løp en av dem tilbake 92 yards til touchdown og hjalp Redskins til seier 17-14.

Tampa Bay Buccaneers slo St Louis Rams 18-17 på dramatisk vis, med Josh Freemans TD-pasning til Cadillac Williams 10 sekunder før slutt, på et stadion med over 23.000 ledige plasser.

Flere med fem Baltimore Ravens greide så vidt å slå ligaens eneste seiersløse lag Buffalo Bills 37-34. Billy Cundiff sparket vinnerpoengene fra 38 yards i forlengningen. For Ravens var det den femte seieren.

Tennessee Titans har også fem seirer etter å ha slått Philadelphia Eagles 37-19 etter å ha ligget under 10-16 foran siste periode. Kerry Collins kastet tre TD-pasninger.

Eagles-quarterback Kevin Kolb hadde en dårlig dag på jobben, blant annet med tre «fumbles» som førte til 17 poeng mot, og trener Andy Reid sa etterpå at Michael Vick er tilbake som quarterback i neste kamp.

Atlanta Falcons tok sin femte seier med 39-32 over Cincinnati Bengals med storspill av wide receiver Roddy White.

Darren McFadden løp inn tre touchdowns da Oakland Raiders knuste Denver Broncos 59-14 på bortebane.

(NTB)