FRADØMT MÅL: FIFA mener dommerne hadde det aller meste rett under VM. Her er en av situasjonene hvor det gikk fullstendig galt. Manuel Neuer ser ned på Frank Lampards skudd, som var langt inne men likevel ikke ble dømt mål på. Foto: AFP.
FRADØMT MÅL: FIFA mener dommerne hadde det aller meste rett under VM. Her er en av situasjonene hvor det gikk fullstendig galt. Manuel Neuer ser ned på Frank Lampards skudd, som var langt inne men likevel ikke ble dømt mål på. Foto: AFP.Vis mer

- Dommerne hadde rett i 96 prosent av avgjørelsene

FIFA har studert VMs nøkkelhendelser.

|||En FIFA-studie hevder at dommerne under årets VM-sluttspill hadde rett i 96 prosent av avgjørelsene.

Tidlig ble det snakket om det beste dommermesterskapet noensinne, men pipa fikk en annen lyd da utslagsrundene begynte.

Da kom nemlig også de store dommertabbene, som kan ha utløst en revolusjon i hvordan fotball på toppnivå spilles.

FIFA har erkjent at man må ty til nye midler for å unngå lignende tabber i framtiden. Men studien fra FIFAs dommerkomité, viser at dommerne hadde rett i de aller, aller fleste avgjørelsene.

Studien ser på nøkkelhendelser som frispark, straffer og målavgjørelser, men ser ikke på mindre hendelser som innkast.

- Vi jobber veldig hardt og vi er ikke overrasket over resultatet, fordi vi har et veldig høyt nivå på dommerne. Vi har jobbet med dem i mange år, og forberedt dem så godt som mulig, sier Jose Maria Garcia-Aranda, dommersjefen i FIFA.

- Selv uten disse offisielle tallene, kan vi si at antallet gode, men krevende avgjørelser, helt klart har steget i år. Vi snakker om flere tusen avgjørelser, foretatt i 62 kamper. Mange av dem var veldig vanskelige, og de fleste korrekte, legger han til.

Blant hendelsene som har utløst debatt om mållinjeteknologi, flere dommere og videodømming, er Frank Lampards 2-2-«mål» i kampen mot Tyskland.

Ballen var inne, men det var det ingen dommere som så.

Også Carlos Tevez'' mål mot Mexico, der argentineren var soleklart i offside, skapte stor debatt.

(NTB)