OMSTRIDT: Den brasilianske dommeren Carlos Simon kommer til VM med skandalehistorier fra hjemlandet bak seg. Simon snakker engelsk, men assistentene hans pugger banneord før kampen mellom England og USA.Foto: SCANPIX/AFP/Juan Mabromata
OMSTRIDT: Den brasilianske dommeren Carlos Simon kommer til VM med skandalehistorier fra hjemlandet bak seg. Simon snakker engelsk, men assistentene hans pugger banneord før kampen mellom England og USA.Foto: SCANPIX/AFP/Juan MabromataVis mer

Dommerne har pugget 20 engelske banneord

Skal ta Rooney og co mot USA.

||| (Dagbladet): Etter mandagens oppkjøringskamp ble Wayne Rooney advart av dommer Jeff Selogilwe: Bruker du det språket i VM, kommer du til å bli utvist.

Og nå tar dommerne som skal dømme Englands åpningskamp mot USA grep for å være forberedt på de engelsktalende hissigproppene.

Den brasilianske trioen Carlos Simon, Altemir Hausmann og Roberto Braatz har nemlig fått utdelt en liste på 20 banneord, som de skal lære seg før møtet i gruppe C.

- Vi er nødt til å lære oss de ordene spillerne bruker. Alle spillerne banner, og vi vet vi kommer til å høre et par «Jævla...», sier Hausmann, ifølge Guardian.

- Vi kan ikke gjøre dette på 11 forskjellig språk, men vi må i det minste kunne banneordene på engelsk, legger Braatz til.

Ulik praksis
Rooney fikk det gule av Selogilwe etter et velformulert «Fuck You» mandag ettermiddag, en reaksjon lagkameratene på England stusset litt over.

- Jeg er sikker på at han har sagt langt verre ting til andre dommere i Premier League. Ting blir blåst opp før VM. Folk må forstå at dette var en treningskamp. Jeg kan ikke se at Wayne har et disiplinærproblem i VM i det hele tatt, sier Rio Ferdinand.

Den norske toppdommeren Tom Henning Øvrebø mener kortbruken etter banning avhenger av flere faktorer.

- Det er vanskelig å gi noe entydig svar på det spørsmålet. Det kommer veldig an på formen. Jeg har opplevd før at spillere har sagt «fuck you» til meg uten at jeg har reagert, hvis det har vært på tomannshånd og han ikke har ropt det ut i alles påhør. Men henger han meg ut foran hele stadion, for å undergrave mine oppgaver og latterliggjøre, vil det få konsekvenser, sier Øvrebø til Dagbladet.

De amerikanske spillerne har samtidig lovet at de skal gjøre det de kan for å hisse opp Rooney og co, men med 20 banneord lagret i dommernes samvittighet, bør også den tidligere kolonien passe språkbruken i lørdagens kamp i Rustenburg.

Omstridt hoveddommer
Hoveddommer Carlos Simon er forøvrig utdannet journalist, og kan snakke engelsk flytende fra før. Men Simon er likevel den engelskmennene frykter mest før VM-åpningen.

Forrige sesong ble han nemlig suspendert av det brasilianske fotballforbundet etter beskyldninger om bestikkelser og ren inkompetanse, og gjentatte grove feil i kampledelsen gjorde at han ikke fikk dømme de siste seks ukene av sesongen.

I fjor toppet han en rekke feil ved å annullere et Palmeiras-mål i en kamp mot Fluminense, en svært omstridt avgjørelse i Brasil.

- Han er en skurk, en kjeltring og en drittsekk som ikke eier skam i livet, var Palmeiras-president Luiz Gonzago Belluzzos oppsummering.

FIFA sier ifølge Independent at de ikke har bedt de brasilianske dommerne lære seg engelske banneord. Det er et krav om at VM-dommerne skal beherske språket, men ikke noe spesielt fokus den stygge delen av det.

Dommerne har pugget 20 engelske banneord