Dommerne mottok seksuelle tjenester fra prostituerte

Fengslet tre år for kampfiksing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En singaporsk forretningsmann ble torsdag fengslet i tre år for å ha tilbudt prostituerte til tre libanesiske fotballdommere.

Det gjorde han i et forsøk på å fikse framtidige kamper. De siste årene er Singapore blitt et sentrum for organisasjoner som rigger fotballkamper for å vinne store pengesummer på gambling. Nattklubbeieren Eric Ding Si Tang er sistemann som er blitt fengslet i en omfattende etterforskning.

Ding ble tidligere i måneden funnet skyldig i å ha bestukket de libanesiske fotballdommerne Ali Sabbagh, Ali Eid og Abdallah Taleb. Det skal ha skjedd i forkant av en kamp i Singapore i fjor.

Ville betale med sex I retten uttalte dommer Toh Yung Cheong at Singapores omdømme er blitt skjemt av kampfiksing. Han mente at påtalemyndigheten har bevist utover enhver rimelig tvil at Ding har tilbudt de nevnte dommerne seksuelle tjenester for å overtale dem til å fikse kamper.

- Målet var å få kamplederne til å ta feil avgjørelser på banen til som kommer til gode for kampfikserne, fastslo Toh.

Alle de tre dommerne har innrømmet skyld etter at de ble arrestert før kampen i april i fjor. Sabbagh fikk seks måneders fengselsstraff, mens Eid og Taleb måtte sone i tre måneder.

Tynn forklaring Aktoratet har varslet at de vil anke dommen mot Ding fordi de ønsker ham fengslet lenger enn tre år. De ba i utgangspunktet om fengsel i inntil seks år og en bot på opptil 242.000 dollar (1,5 mill. kroner).

Saken framstår som et fargerikt bidrag til Singapores etter hvert lange historie med kampfiksingsskandaler.

Ding forsøkte å forklare at han ikke fikser kamper, men at han er en journalist med særlig interesse for å skrive om temaet. Det avviste dommeren som usannsynlig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer