Dommerne mottok seksuelle tjenester fra prostituerte

Fengslet tre år for kampfiksing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En singaporsk forretningsmann ble torsdag fengslet i tre år for å ha tilbudt prostituerte til tre libanesiske fotballdommere.

Det gjorde han i et forsøk på å fikse framtidige kamper. De siste årene er Singapore blitt et sentrum for organisasjoner som rigger fotballkamper for å vinne store pengesummer på gambling. Nattklubbeieren Eric Ding Si Tang er sistemann som er blitt fengslet i en omfattende etterforskning.

Ding ble tidligere i måneden funnet skyldig i å ha bestukket de libanesiske fotballdommerne Ali Sabbagh, Ali Eid og Abdallah Taleb. Det skal ha skjedd i forkant av en kamp i Singapore i fjor.

Ville betale med sex I retten uttalte dommer Toh Yung Cheong at Singapores omdømme er blitt skjemt av kampfiksing. Han mente at påtalemyndigheten har bevist utover enhver rimelig tvil at Ding har tilbudt de nevnte dommerne seksuelle tjenester for å overtale dem til å fikse kamper.

- Målet var å få kamplederne til å ta feil avgjørelser på banen til som kommer til gode for kampfikserne, fastslo Toh.

Alle de tre dommerne har innrømmet skyld etter at de ble arrestert før kampen i april i fjor. Sabbagh fikk seks måneders fengselsstraff, mens Eid og Taleb måtte sone i tre måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer