Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dommerne tør ikke blåse mot Rosenborg

Henning Berg er rasende etter Lyn-tap mot Rosenborg.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Rosenborg 1-2. Rett før slutt ropte Lyn-spillerne på straffe, da Steffen Iversen tilsynelatende stoppet ballen med hånda.

Dommer Jonny Ditlefsen vinket imidlertid spillet videre, noe som var en riktig avgjørelse. Det mener ikke Lyn-trener Henning Berg. 

- Jeg har vært stille lenge, men nå får det være nok, innledet Berg sin tordentale.

- Dommerne tør ikke blåse mot Rosenborg.

- Mener du virkelig det?

- Jeg nekter å tro at de tre dommerne ikke så handsen til Iversen. Jeg trenger ikke en gang se den på reprisen sier Berg til Dagbladet.no.

- Har det ikke vært nok fokus på dommerne nå?

- Det blir i hvert fall ikke noe mindre snakk om dommerne etter dette. Jeg så det, og forventer at de gjør det samme.

- Vi er en mindre klubb, kanskje det påvirker dommerne. Og før Rosenborgs første mål skulle vi hatt frispark. Basma gikk inn i Lustü med knottene først.

Da dommeren så situasjonen på TV 2 etter kampslutt, ble han styrket i troen på at han tok en korrekt avgjørelse.

OPP PÅ 3. PLASS: Snuoperasjonen til Rosenborg sikret seier på Ullevaal. Foto: SCANPIX
OPP PÅ 3. PLASS: Snuoperasjonen til Rosenborg sikret seier på Ullevaal. Foto: SCANPIX Vis mer

- Den er nok ikke borti hånda, og det er veldig bra. Vi ønsker ikke avgjøre fotballkamper, sier Ditlefsen.

Ballen gikk først i brystet til Iversen og så ned på låret.

- Skrekkelig

RBK-innbytteren mener ballen ikke en gang var borti armen hans.

- Det er ikke hands. Ballen traff meg i låret og i brystkassa.

- Hvordan ville du reagert om dommeren blåste straffe?

- Da hadde han fått huden full, i hvert fall, sier Iversen.

Per-Mathias Høgmo fikk se den reneste skrekkfilmen av sitt eget lag de første 45 minuttene på Ullevaal søndag kveld.

- Dommerne tør ikke blåse mot Rosenborg

Feilpasningene florerte, innsatsen sto til strykkarakter og Lyn fikk stort sett gjøre nøyaktig som de ville. Heldigvis for RBK ble det Kevin Larsens ene scoring før pause.

Per-Mathias Høgmo holdt en tordentale for spillerne sine i pausen - og la ikke skjul på at det Rosenborg presterte før pause var direkte skrekkelig.

- Dette laget trenger tid på seg. Vi tapte seks på rad i fjor, og det var ikke tilfeldig. Men nå har vi spilt 14 kamper etter det, og har ett tap. Folk må huske at disse guttene ikke akkurat har spilt sammen i seks år, sier Høgmo.

Kunst av Johnsen

Men Rosenborg har klassespillere framover på banen - og de ble redningen mot et hardt kjempende Lyn-lag.

Takket være Steffen Iversens rekordraske mål og et kunstverk av Frode Johnsen har Rosenborg heng på serieleder Brann og Lillestrøm. RBK står med 14 poeng etter ni serierunder, sju poeng bak de høytflyvende bergenserne.

Men det var den tekniske venstrekanten Kevin Larsen som startet showet på Ullevaal. Bjørn Tore Kvarme headet et Lyn-innlegg rett ut til Larsen - som klinte til fra 20 meters hold. Unggutten fikk drømmetreff og ballen suste inn i det lengste hjørnet bak en sprellende Hirschfeld.

Scoringen tente bare Lyn enda mer. Ortiz fortjente scoring da han på følsomt vis skrudde ballen med utsida av vrista like utafor 16-meteren. Ballen fikk en skru selv Roberto Carlos ville vært stolt av - men Hirschfeld viste hvorfor han har henvist Espen Johnsen til reservebenken da han fistet ballen vekk fra krysset.

Lyn ledet 1-0 til pause - og det hadde Rosenborg all grunn til å være mest fornøyd med.

- Vi spilte en fantastisk elendig 1. omgang, vi var som et juniorlag, sier Frode Johnsen ærlig.

Rask Ivers-scoring

Per-Mathias Høgmo gjorde noen helt nødvendige grep til pause. Han skiftet ut en svak Jan Gunnar Solli og satte inn Steffen Iversen.

Han trengte ikke vente lenge på svaret.

Bare 20 sekunder var spilt da Øyvind Storflor slo lavt inn foran Lyn-boksen. Pasningen satt akkurat på lissa til Iversen, som bare kunne styre ballen bak Dahlin. Sannsynligvis et av de raskeste målene av en innbytter i Tippeligaens historie.

Det skulle imidlertid bli enda bedre - sett med trønderske briller.

Frode Johnsen har spilt mer midtbane enn spiss i år, men har på ingen måte mistet sine egenskaper som målscorer. 59 minutter var spilt da Johnsen fikk ballen i volleyhøyde på rundt 35 meters hold. De færreste ville tenkt tanken på å skyte - for det er slike skudd de fleste lykkes med 1 av 1000 ganger.

RBK la seg bakpå

Frode Johnsen klemte imidlertid til det han var kar om. Ballen så ut til å havne et godt stykke over mål før den dalte praktfullt inn i nettmaskene bak en forfjamset Dahlin.

- Et lykketreff, gliser Johnsen

Dermed hadde RBK snudd kampen i løpet av et kvarter - etter en alldeles trøstesløs 1. omgang.

- Vi ble bedre på flere ting etter pause, scorer to fine mål og vinner kampen. Det var viktig å bryte trenden uten flyt vi har vært i, sier Høgmo.

Etter scoringen la Rosenborg seg bakpå og lot Lyn styre mye av spillet, uten at Henning Bergs gutter klarte å komme til de store målsjansene.

- Gutta var fantastiske og vi dominerte totalt. Vi var til og med best i 2. omgang, sier Berg.

LEDET TIL PAUSE: Kevin Larsen sendte hjemmelaget i ledelsen, men etter pause snudde RBK kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling