Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommersjef mener Ferguson slipper for billig

Men avviser personlig vendetta.

I KAMP MED DOMMERNE: Manchester United-manager Alex Ferguson har hisset på seg den britiske dommerstanden etter uttalelsene om Alan Wiley. Dommernes fagforening er misfornøyde med straffen skotten fikk i går.Foto: SCANPIX/AP/PA/Nick Potts
I KAMP MED DOMMERNE: Manchester United-manager Alex Ferguson har hisset på seg den britiske dommerstanden etter uttalelsene om Alan Wiley. Dommernes fagforening er misfornøyde med straffen skotten fikk i går.Foto: SCANPIX/AP/PA/Nick Potts Vis mer

||| (Dagbladet): I går fikk Manchester United-manager Alex Ferguson straffen for uttalelsene sine om dommer Alan Wiley - som han beskrev som «for utrent» til å dømme Premier League.

Ferguson må se kampene mot Everton og Portsmouth fra sidelinja, og kan risikere to kamper til om han gjentar liknende uttalelser innen 2011/2012-sesongen. I tillegg må skotten ut med drøye 185 000 kroner i bot.

Begge deler alt for lite, mener dommernes fagforening.

Skuffende
- Fra vårt ståsted er dette skuffende. FA hadde en mulighet til å få fram et poeng, og de strøk fullstendig, sier foreningens leder Alan Leighton ifølge The Times.

Leighton har tidligere bedt FA om å reagere med drastiske straffetiltak mot United-manageren, og beskrev for noen uker siden en suspensjon fra sidelinja og en liten bot som «småtteri for Ferguson».

Leighton antydet i stedet at FA burde «inn på nytt terriotorium» i slike saker, og vurdere å suspendere Ferguson i en lengre periode fra å ha noe med laget å gjøre.

- Å stille spørsmål ved en dommers fysiske form er det samme som å stille spørsmål ved hans evne til å gjøre jobben, og integriteten hans. Vi synes ikke dette sender riktig signal til andre managere, sier Leighton nå.

- Dette er ikke en personlig vendetta mot sir Alex, men han har en helt særegen status innen sporten, og hvis han slipper billig unna, kan andre managere få inntrykk av at det han sa ikke var over streken, sier foreningslederen.

Leder laget mot Besiktas
Ferguson beklaget uttalelsene han kom med overfor Alan Wiley, men dommerforeningen var ikke fornøyd med unnskyldningen.

The Times fant samtidig ut av Alan Wiley faktisk løp mer enn de fleste spillerne på Old Trafford i kampen mellom United og Sunderland. Dommeren tilbakela 11 039 meter i løpet av 94 minutter, bare fire United-spillere og tre Sunderland-spillere løp mer. 

Alex Ferguson selv valgte ikke å kommentere straffen i går kveld. Han kan forøvrig lede laget i Champions League-kampen mot Besiktas, som faller mellom de to kampene han ikke får være involvert i.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media