KJEFT:  Diego Costa skjeller ut Zlatan Ibrahimovic mens Chelsea-spillerne flokker seg rundt dommer Björn Kuipers. Foto: NTB Scanpix
KJEFT: Diego Costa skjeller ut Zlatan Ibrahimovic mens Chelsea-spillerne flokker seg rundt dommer Björn Kuipers. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dommersjefen:- Det er uheldig, usportslig og er mobbing av dommeren

UEFA vil ta grep etter Chelseas dommerstorming.

(Dagbladet): At fotballspillere flokker seg rundt dommeren for å påvirke har fått mye fokus den siste uka.

Det ble heftig diskutert etter Chelseas spillere stormet rundt dommer Björn Kuipers i CL-oppgjøret mot PSG i midtuka.

Zlatan Ibrahimovic, som ble utvist, beskrev det som å ha elleve babyer rundt seg.

Tema i Tippeligaen Den norske dommersjefen Terje Hauge forteller til Dagbladet at det også har vært et tema hos de norske dommerne, men legger til at han ikke har sett situasjonen fra Chelsea-kampen og uttaler seg på generelt grunnlag.

- Det er uheldig, usportslig og er mobbing av dommeren. Det har ikke kommet noen nye regler, men det er noe vi kommer til å ha fokus på under årets sesong. Det er løftet opp igjen, og det er viktig at vi setter grenser, sier 49-åringen.

-  Det å flokke seg rundt dommerne er løftet opp som noe usportslig - og de som gjør det skal få gult kort, forklarer Hauge til Dagbladet.

Han legger til:

- Men vi kan ikke gi 10 gule kort - så den som tar initiativet til hendelsen må bli straffet, forklarer han.

Tar grep Nå vil også UEFA ta grep, skriver Daily Mail. President Michel Platini forbereder en aksjon for å forhindre nye storming mot dommeren.

Via pressetalsmann Pedro Pinto sier han:

- Vi ønsker oss at spillerne aksepterer dommerens avgjørelse og ikke prøver å påvirke, presse eller skremme dommeren underveis i kampene. 

- Det er en sterk drivkraft internt i UEFA til å se på mulige kampanjer eller initiativ, og muligens lage nye regler som vil påvirke spillernes mulighet under kampene. Det som skjer nå er ikke bra for fansen, framtidas fotballspillere eller fotballens image, forklarer Pinto.

Som John Terry så pent sa det etter oppgjøret:

- Det ser ikke bra ut. Men, vi er ikke verre enn andre. Alle lag gjør det. Det er en del av spillet.