Dommersjefen mener Jarstein bør straffes

Det skjønner Viking-keeperen lite av.

MISFORNØYD: Viking-målvakt Rune Jarstein slaktet dommer Kjetil Sælen etter kampen i går. Det kan koste ham.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
MISFORNØYD: Viking-målvakt Rune Jarstein slaktet dommer Kjetil Sælen etter kampen i går. Det kan koste ham. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Viking-målvakt Rune A. Jarstein levnet dommer Kjetil Sælen lite ære etter gårsdagens kvartfinaletap for Odd Grenland i Skien.

Jarstein mente to Odd-mål skulle vært annullert, og at Viking skulle hatt straffe. Etterpå fikk Sælen høre det.

- Jeg synes egentlig kampen var ganske jevn, men dommeren hadde på seg hvit drakt, sa Viking-keeperen til VG Nett, og gikk med det langt i å antyde at Sælen var på hjemmelagets side.

Den uttalelsen liker NFFs dommersjef Rune Pedersen dårlig.

Over grensa
- Sånne uttalelser vil vi helst ikke ha. Det er greit at spillere og trenere kan være misfornøyd med enkeltavgjørelser, eller mene dommere har en dårlig dag, men når habiliteten trekkes i tvil krysser man en grense, sier Pedersen til Dagbladet.

Nå risikerer Jarstein straff.

- Det er jo ikke jeg som avgjør dette, men det er en type sak som jeg regner med doms- og sanksjonsutvalget vil se nærmere på. Det er ikke nytt at visse spillere uttaler seg sterkt etter kamper, men sånt som dette vil vi helst ikke se, sier Pedersen.

Jarstein angrer ikke
Rune Jarstein skjønner lite av dommersjefens irritasjon.

- En karantene synes jeg er strengt. I Tippeligaen ser du trenere stå og skjelle ut dommerne i kamp etter kamp, og ingen av dem blir straffet for det. Jeg synes ikke jeg fortjener noen straff heller, sier Viking-sisteskansen til Dagbladet.

- Angrer du på noe av det du sa?

- Jeg var skuffet over tapet, og misfornøyd med dommeren. Jeg følte han var litt mot oss. Så sier man en del ting i kampens hete, men jeg føler ikke at jeg gikk over streken, sier Jarstein.

- Jeg skulle hatt frispark på andremålet, det første var offside, og vi skulle hatt straffe. Hadde dommeren gjort jobben sin kunne vi ledet 2-0 i stedet, sier han.

Det er nå altså opp til disiplinærapparatet i NFF å vurdere om Rune Jarstein skal irettesettes for oppførselen sin.