Dommertabber i 12. serierunde

Dommersjefen om blemmene: - Feil vi skulle vært foruten

Dommerne evaluerer kampene nøye og er ofte sin egen største kritiker, sier Terje Hauge. Han følger med på videodømmingens utvikling.

ANNULLERT: Nicklas Bendtner satte 2-2-scoringen som ville berget uavgjort for Rosenborg mot Brann. I stedet tok Brann tre poeng, og økte luka i toppen til seks poeng. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
ANNULLERT: Nicklas Bendtner satte 2-2-scoringen som ville berget uavgjort for Rosenborg mot Brann. I stedet tok Brann tre poeng, og økte luka i toppen til seks poeng. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 12. eliteserierunden ble preget av et par grove dommerfeil:

I toppkampen mellom Rosenborg og Brann søndag, valgte dommer Svein Oddvar Moen og dommerteamet å annullere Nicklas Bendtners utlikning 20 minutter før slutt, selv om bildene i etterkant viste at han ikke var i offside.

Mandag fulgte kollega Sigurd Smehus Kringstad opp med å la spillet gå, etter at Stabæks Hugo Vetlesen ble lagt i bakken av Sarpsborg-forsvarer Joonas Tamm. Forseelsen var tydelig, men straffesparket ble ikke tildelt.

- I disse to kampene, og i akkurat disse situasjonene, strekker dommerne armene fort i været og erkjente at det var feil vi skulle vært foruten. De ser situasjonen bare én gang, og noen ganger holder ikke det. Dommerne er ofte sin egen store kritiker og ønsker å revansjere slike episoder, og unngå at det skjer igjen, sier dommersjef Terje Hauge til Dagbladet.

Sine egne største kritikere

Både Moen og Kringstad innså at de hadde gjort ei blemme etter kampslutt, og la seg langflate. Hauge forklarer at de har en grundig gjennomgang av kampen sammen med veiledere etter kamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer