ÅRETS TRØYEHOLDING: Se situasjonen der Sandefjords Pau Morer henger i trøya på Tromsøs Thomas Lehne Olsen. Video: Fotball Media Vis mer

Trøyeholdinga i Tromsø-Sandefjord

Dommersjefen reagerer på trøyeholdinga: - Naturlig at vi diskuterer dette

Terje Hauge sier at situasjonen vil bli et tema på neste møte med NFFs dommerkomité.

(Dagbladet): Det endte med poengdeling i eliteserieoppgjøret mellom Tromsø og Sandefjord søndag. Det var derimot en episode som vakte oppsikt.

Da Tromsø underveis i kampen kom på en kontringsmulighet, tok Sandefjords Pau Morer tak i trøya til Tromsøs Thomas Lehne Olsen, og hang fast i den i flere meter.

Morer fikk et gult kort for forseelsen, noe som er i tråd med regelverket. Dagbladets kommentator, Morten Pedersen, er blant dem som reagerer:

«Jeg mener, gult kort for Morers forseelse er ikke bare meningsløst. Nedfallet av det kan være direkte ødeleggende for fotballen,» skriver Pedersen, og oppfordrer samtidig NFF og dommersjef Terje Hauge til å be om en endring.

- Ikke flotte bilder

Dommersjef Terje Hauge har sett situasjonen, og sier han håper dette ikke er noe vi får se mye av i norsk fotball.

- Det er veldig sjelden vi ser dette, både i norsk og internasjonal fotball. Det er ikke flotte bilder, med tanke på fotballens omdømme. Så jeg håper ikke vi får se slike holdinger altfor ofte, sier Hauge til Dagbladet.

I spillereglene står det at man får gult kort for å frata en angrepsmulighet ved å holde, eller ved overdreven holding, som i dette tilfellet. Ved rødt kort må det være alvorlig brudd på spillereglene. Sånn sett har dommer Kai Erik Steen dommersjefens støtte etter at han delte ut et gult kort for hendelsen.

- Kriteriene for et rødt kort er ikke inne her. Å gi gult kort er helt rett av dommeren, men så kan man spørre om man burde utfordre spillereglene på dette, sier Hauge.

Naturlig tema

Terje Hauge sier også at hendelsen kommer til å bli et samtaleemne i neste møte med dommerkomiteen i NFF, og i møte med dommere fra andre nordiske land.

- Regelverket er noe som beveger seg hele tiden. Man prøver å stille reglene til dagens fotball, slik den utvikler seg og spillet forventer. Når det gjelder denne typen holdinger, er det en arena å diskutere. Vi kommer til å diskutere med de andre nordiske landene, om de kjenner seg igjen i det og har hatt lignende situasjoner, sier Hauge.

At temaet blir tatt opp, ser han på som naturlig. Om et forslag om regelendring skal tas videre, gjøres det i så fall etter et møte der.

- Vi prøver hele tiden å følge med på hvordan fotballen utvikler seg, og å skape en felles forståelse og følge opp det fotballen forventer. Denne typen holdninger vil vi ikke se igjen. Dette var virkelig å sette fotballen på prøve, sier Hauge.