Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann med sekspoengsluke ned til Rosenborg på toppen av tabellen

Dommerskandale da Brann snudde kampen og vant på Lerkendal

Brann snudde etter å ha havnet under på Lerkendal, men fikk dommerhjelp da Rosenborg ble snytt for utlikningen

FORTSETTER PÅ TABELLTOPP: Fredrik Haugen og Brann vant overbevisende på Lerkendal. Foto: NTB/Scanpix
FORTSETTER PÅ TABELLTOPP: Fredrik Haugen og Brann vant overbevisende på Lerkendal. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Brann 1-2 (0-0)

Det tok en stund, men etter pause tok det virkelig fyr på Lerkendal. Bergenserne kom til Lerkendal som serieleder, og da de havnet under mot et hjemmelag i flyt, beviste de hvorfor.

Lars Arne Nilsens mannskap snudde på imponerende vis kampen på seks minutter i den andre omgangen og påførte Rosenborg deres første tap siden 11. mars.

- Brann har spilt som et topplag på Lerkendal i kveld, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal da kampen var på overtid.

Likevel er det dommer Svein Oddvar Moen det vil bli snakk om etter storkampen i Trondheim.

Moen og hans dommerteam valgte å annullere Nicklas Bendtners utlikning 20 minutter før slutt, selv om han var en halv meter onside. Både spillerne og trener Kåre Ingebrigtsen flokket seg rundt dommeren etter fløytesignalet.

- Nicklas burde hatt ei scoring der. Alle så at det var onside, det er nettopp det som er sjokkerende. Å gjøre sånne grove feil er fryktelig ulikt det dommerteamet der, men dommere gjør feil de også, det får vi ikke gjort noe med, sa treneren til Eurosport.

- I dag var det med å avgjøre kampen, la han til.

VM i fare for Bendtner

VM kan også være i fare for Bendtner, som pådro seg det som etter alle solemerker så ut til å være en strekk i det han satte ballen i mål til det som skulle vært 2-2.

- Han fikk ei kjenning, men mine medisinske kunnskaper skal jeg ikke skryte på meg, sa Ingebrigtsen om skaden til dansken.

- Det er en liten lyskeskade, sa medisinsk koordinator i Rosenborg, Håkon Schwabe til Eurosport.

- Vi får se hvor lang tid det tar, men en sånn skade vil normalt ta mellom to og fire uker å lege, så det blir en kamp. Han må på jobb nå. Det må vi i støtteapparatet også, fortsatte han.

- Sinnssykt

At de fikk dommerhjelp så Brann-spillerne ut til å bry seg lite om:

- Det er helt sinnssykt å vinne på Lerkendal med den gjengen her. Vi var det beste laget både på og utenfor banen, sa målscorer Peter Orry Larsen

- Jeg synes det er fortjent. Vi spilte bra i første omgang, åpnet litt dårlig i andre, men kom tilbake, fortsatte Fredrik Haugen.

Haugen får støtte av Brann-trener Lars Arne Nilsen:

- Det er en knallsterk gjennomføring. Vi er bra i banespillet, og vi vet at de er sterke på dødball og det så vi da de tok ledelsen. Men så kjemper vi oss tilbake, og det er vanvittig deilig å komme tilbake etter 0-1, sa trener Lars Arne Nilsen.

- Det er fortsatt et kjedelig svar, men det er lenge igjen. Vi må bare fortsette, sa han videre om gullkampen.

Jevnspilt første omgang

Det ble noe avventende over det hele før hvilen. Pål-André Helland hadde selv invitert inn til fest via sosiale medier, og var klar på at de skulle sette bergenserne på plass både på og utenfor banen før avspark. Slik ble det ikke, og Brann var fullt på høyde de første 45.

- Det er ikke mange lag som kan komme til Lerkendal å temme Rosenborg, men Brann har vært fullt på høyde her, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal like før hvilen.

Den største sjansen fikk Alexander Søderlund. Nevnte Helland serverte en strøken pasning mellom forsvaret og Brann-keeper Sahin-Radlinger. Den hjemvendte Frankrike-proffen kom seg fri, men klarte ikke avslutte skikkelig da Brann-keeperen kom ut fra streken.

Branns største sjanse kom ved Sivert Heltne Nilsen. Midtbanespilleren kom til avslutning etter et langt kast minuttet før pause, men André Hansen hadde god kontroll på skuddet.

Presset resulterte i scoring

Bare to minutter etter hvilen produserte hjemmelaget en kjempesjanse. Jonathan Levi, som kom inn for en skadet Pål-André Helland i pausen, slo en dødball inn i feltet mot Anders Konradsen.

Midtbaneankeret hadde klart å rive seg løs og fikk heade på mål fra ti-tolv meter. Brann-keeper Sahin-Radlinger fikk avverget.

Men på den påfølgende corneren sprakk det.

Vegar Eggen Hedenstad slo et godt hjørnespark, som ble forlenget av den ene armen til Sahin-Radlinger. Ballen gikk via Bismar Acosta og i tverrliggeren, før den ble sprettende på streken.

En lang tå fra Alexander Søderlund ga trønderne ledelsen.

Snudde i løpet av seks minutter

Så tok det virkelig fyr.

I løpet av seks minutter snudde Brann kampen.

Bare fem minutter etter Søderlunds scoring fikk Fredrik Haugen ballen på 20 meter etter et kort innkast. Han la an til skudd, og plasserte den enkelt og rolig i André Hansens høyre hjørne.

Det var tydelig at keeperen ikke så utgangen på skuddet, og kunne dermed gjøre lite med utlikningen.

Saken fortsetter under bildet.

STØTTE: Brann-spillerne takket sine tilhengere etter seieren på Lerkendal. Foto: NTB/Scanpix
STØTTE: Brann-spillerne takket sine tilhengere etter seieren på Lerkendal. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

2-1 kom ved Peter Orry Larsen like etter utlikningen. Den tidligere Aalesund-spilleren stusset et langt innkast fra Gilli Rólantsson i en høy bue over Rosenborg-keeper André Hansen, og snuoperasjonen var et faktum.

Rolantsson noterte seg for målgivende ved begge scoringene.

Rosenborg pressa på for utlikning, og nærmest kom Jonathan Levi minuttet før slutt, men svenskens frispark gikk like utenfor.

Dermed beholder Brann tabelltoppen, og står med 30 poeng etter 12 kamper. Luka ned til Rosenborg er nå på seks poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media