<strong>DØMTE FEIL:</strong> Kim Rune Østerlie Borgersen viste ut feil mann. &nbsp;Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DØMTE FEIL: Kim Rune Østerlie Borgersen viste ut feil mann.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Dommerskandale da Kristiansund tapte mot Sandnes Ulf

Sandnes Ulf lå under 1-2, men kom tilbake og sikret 3-2-seier borte mot Kristiansund i 1. divisjon mandag etter at vertenes Tor Erik Torske ble feilaktig utvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommer Kim Rune Borgersen trodde det var Torske som taklet Pontus Engblom etter 71 minutter, men det egentlig var Kamer Qaka som var for sent ute i duell med svensken.

Dommeren pekte tidlig ut Torske som synderen, men måtte snakke med fjerde- og assistentdommeren før de fant ut at backen hadde et gult kort fra første omgang.

Uansett måtte hjemmelaget spille 20 minutter med en mann mindre på stillingen 2-1 til Kristiansund.

Det ble skjebnesvangert for serielederen. Først scoret Engblom fra straffemerket etter at Qaka laget straffespark med seks minutter igjen av kampen.

Så sikret Nikolai Geertsen seier for Ulf med en heading like før slutt.

En lignende dommerskandale, med en spiller som fikk to gule kort uten å bli utvist, skjedde mellom Fram Larvik og FK Tønsberg i 2. divisjon tidligere i sommer. Da måtte kampen spilles på nytt.

Sandnes Ulf kom til Kristiansund fulle av selvtillit etter å ha nedsablet serietoer Sandefjord hele 5-0 forrige serierunde, men klarte ikke overliste serielederen før de ble en mann mer.

Jonas Rønningen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 32 minutter etter et skudd som gikk via en Ulf-spiller.

Kent Håvard Eriksen utlignet for bortelaget alene med Conny Månsson i det 40. minutt, men like før pause sendte Dauoda Bamba Kristiansund opp i 2-1. Også på den scoringen kom dommeren i fokus da Bamba dyttet bort oppasseren sin før han headet ballen i mål.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer