Dommertabbe hjalp Everton mot Zenit

Panzer spilte en halvtime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tim Cahill scoret fem minutter før slutt og sendte Everton til cupspillet i UEFA-cupen med 1-0-målet mot Zenit St. Petersburg.

Erik Hagens klubb var mindre enn ti minutter fra å sikre avansement, men nå henger plassen i cupspillet i en tynn tråd. Laget har spilt ferdig og må håpe at Alkmaar og Nürnberg ikke vinner i siste runde.

Hagen spilte den siste halvtimen onsdag.

Zenit måtte spille en time med ti mann etter en grov dommertabbe. I det 30. minutt rundet Cahill keeper og skjøt mot mål, men Nicolas Lombaerts stoppet ballen med brystet. Dommeren trodde belgieren handset, dømte straffe og viste ham ut.

Mikel Arteta sendte straffesparket over mål.

Zenit kjempet mot overmakten og så ut til å få poeng. Ti minutter før slutt lå Nürnberg dessuten under mot Alkmaar, og de to resultatene ville sendt Zenit videre. Så scoret Marek Mintal to ganger i Tyskland, mens Cahill avgjorde kampen på Goodison Park.

Everton er gruppevinner. Zenit ligger på annenplass, men kan bli passert både av Alkmaar (møter Everton) og Nürnberg (møter poengløse Larisa).

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer