Dommertabbe hjalp Everton mot Zenit

Panzer spilte en halvtime.

Tim Cahill scoret fem minutter før slutt og sendte Everton til cupspillet i UEFA-cupen med 1-0-målet mot Zenit St. Petersburg.

Erik Hagens klubb var mindre enn ti minutter fra å sikre avansement, men nå henger plassen i cupspillet i en tynn tråd. Laget har spilt ferdig og må håpe at Alkmaar og Nürnberg ikke vinner i siste runde.

Hagen spilte den siste halvtimen onsdag.

Zenit måtte spille en time med ti mann etter en grov dommertabbe. I det 30. minutt rundet Cahill keeper og skjøt mot mål, men Nicolas Lombaerts stoppet ballen med brystet. Dommeren trodde belgieren handset, dømte straffe og viste ham ut.

Mikel Arteta sendte straffesparket over mål.

Zenit kjempet mot overmakten og så ut til å få poeng. Ti minutter før slutt lå Nürnberg dessuten under mot Alkmaar, og de to resultatene ville sendt Zenit videre. Så scoret Marek Mintal to ganger i Tyskland, mens Cahill avgjorde kampen på Goodison Park.

Everton er gruppevinner. Zenit ligger på annenplass, men kan bli passert både av Alkmaar (møter Everton) og Nürnberg (møter poengløse Larisa).

(NTB)

MISSET STRAFFE: Michael Arteta misset på et feilaktig idømt straffespark, etter at en Zenit-spiller ble utvist for å ha stoppet ballen med brystkassa. Men Everton fikk den forløsende scoringen til slutt. Foto: AP
MISSET STRAFFE: Michael Arteta misset på et feilaktig idømt straffespark, etter at en Zenit-spiller ble utvist for å ha stoppet ballen med brystkassa. Men Everton fikk den forløsende scoringen til slutt. Foto: AP Vis mer
<B>MATCHVINNER:</B> Tim Cahill reddet seieren for Everton fem minutter før slutt.