Dommertabbe i kaoskamp: - Til og med speakeren ba meg gå av banen

Dommer-glipp i 1. divisjon.

• Mjøndalen - Kristiansund 2-2

(Dagbladet): Det ble en dramatisk og spesiell slutt på 1. divisjonskampen mellom Mjøndalen og Kristiansund.

• Se videohøydepunkter fra alle kampene i 1. divisjons 26. runde nederst i saken.

Kristiansund-spiller Espen Næss Lund (29) fikk sitt andre gule kort for kvelden i sluttminuttene - men det fikk ingen i dommertrioen med seg.

Dermed fikk Næss Lund fortsette på banen i tre-fire minutter før dommer Per Erik Haugen dro opp det røde kortet.

- Jeg fikk ikke det røde kortet jeg egentlig skulle ha, så da fortsatte jeg bare å spille, sier Næss Lund til Dagbladet 20 minutter etter kampslutt.

- Speakeren Kristiansund-spilleren omtaler de siste minuttene av kampen som «et rent kaos». Det inneholdt både utvisning og en sein Mjøndalen-utligning som reddet poeng.

- Til og med speakeren i Mjøndalen ba meg gå av banen. Og da dommeren skjønte den store feilen, så gikk jeg rett i dusjen. Sånn var det, sier Næss Lund.

- Du vurderte ikke å gå av banen selv da du egentlig skulle hatt rødt?

- Nei, det vurderte jeg aldri. Får jeg rødt kort, så går jeg av banen. Men så lenge jeg ikke fikk rødt, var det greit å fortsette, sier Kristiansund-spilleren.

Christian Gauseth, Espen Næss Lund, Jean A. Mendy og Sanel Kapidzic scoret målene i kampen. Kapidzic scoret kampens siste på overtid.

- 2-2 var et greit resultat. Begge lagene ønsket å vinne, men i ettertid tror jeg alle er greit fornøyd, sier Næss Lund.

Ingen protest Mjøndalen-trener Vegard Hansen vil ikke klage etter den elleville kampen.

- Så vidt jeg skjønner har vi anledningen til å protestere, og da kunne kampen ha blitt spilt på nytt. Men vi kommer ikke til å protestere, de tre minuttene var ikke avgjørende, og vi vil ta poenget på en redelig måte, sier Mjøndalen-trener Hansen til Dagbladet.

Ifølge treneren var Espen Næss Lund svært delaktig i å klarere Mjøndalens langpasninger de tre minuttene han fikk være på banen, men det var ikke nok, sier Hansen:

- Vi hadde ikke protestert hvis vi tapte heller. Hadde han spilt resten av kampen hadde det vært annerledes. Men de tre minuttene var ikke nok, og var ikke avgjørende, sier Hansen.

Etter dagens kamp er det dødt løp mellom Mjøndalen og Kristiansund. Begge har 44 poeng. To poeng bak jager Fredrikstad den siste kvalikkplassen i 1. divisjon.

- Vi har gjort det vanskelig for oss selv de siste kampene. Men vi skal krige knallhardt for å ta en av plassene. Jeg har veldig tro, vi er i god form og skaper enormt med muligheter. Nå må vi bare begynne å sette dem, sier treneren.