DOMMER: Ken Henry Johansen dømte feil i en rekke avgjørende episoder i Hønefoss' 3-2-seier over Lillestrøm. Foto: Scanpix
DOMMER: Ken Henry Johansen dømte feil i en rekke avgjørende episoder i Hønefoss' 3-2-seier over Lillestrøm. Foto: ScanpixVis mer

Dommertabber senket Lillestrøm

Snytt for straffe, fikk feildømt straffe og rødt kort mot seg.

||| AKA ARENA (Dagbladet): Lillestrøm har ikke vunnet i serien siden 9. mai, og den vonde trenden fortsatte mot nedrykkskandidat Hønefoss mandag kveld.

Men Lillestrøm har all mulig grunn til å være misfornøyde med mannen i svart, Ken Henry Johnsen.

Tre dommertabber Først ble Anthony Ujah revet ned og snytt for en klar straffe. Henning Berg raste på sidelinja, mens Hønefoss kunne prise seg lykkelige.

- Fra der jeg står, ser det ut som en soleklar straffe, sier Berg til Dagbladet.no etter kampslutt.

Og etter rundt halvtimen kom situasjonen som i stor grad avgjorde kampen.

Et skudd traff Lars Kristian Eriksen i kroppen, men dommeren mente det var hands og pekte på straffemerket. I tillegg fikk Eriksen marsjordre for sitt andre gule.

- Det var ikke en gang i tankene mine at det kunne bli dømt straffe der, sier Eriksen mens han beskrev med kroppen hvordan han unngikk å bruke armen.

Paul Obiefule satte straffen sikkert i mål. Etter å ha scoret løp nigerianeren mot LSK-fansen og strøk fingeren over strupen, en sak som kan få etterspill.

Like før pause doblet Davy Claude Angan ledelsen etter et flott angrep av hjemmelaget.

Det så ut til å gå mot 2-0 til pause, men på overtid tente Frode Kippe da han headet inn reduseringen etter en keepertabbe.

Mønsterkontring Etter hvilen så Lillestrøm friske ut, og etter 53 minutter fikk de lønn for strevet.

Ujah var våken på en retur fra keeper, og skled utligningen i nettet.

Etter scoringen fortsatte Lillestrøm å presse med ti mann, men det var til slutt Hønefoss som trakk det lengste strået.

OBIEFULE: Nigerianeren scoret på den feilaktig idømte straffen, så gjorde han en gest mot LSK-supporterne. Foto: Scanpix
OBIEFULE: Nigerianeren scoret på den feilaktig idømte straffen, så gjorde han en gest mot LSK-supporterne. Foto: Scanpix Vis mer

En mønsterkontring endte med innlegg fra Angan, rett på pannebrasken til Lennart Steffensen som scoret sikkert.

- Veldig spesiell kamp, men det er ikke bedre å slå Lillestrøm enn andre lag, sier Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen som spilte en i en årrekke for Romeriks-klubben.

- Jeg vil jo at Lillestrøm skal gjøre det bra, men vil veldig gjerne slå dem, sier han diplomatisk.

Kippe ser framover Lillestrøm var nære på å sikre et fortjent poeng mot slutten, men en god redning i siste sekund gjorde at det ble hjemmejubel.

- Jeg synes vi gjør mye bra i dag, og skulle gjerne spilt denne kampen med 11 mann, sier Berg, som ikke skjønner hvordan dommeren kunne blåse straffe til hjemmelaget.

LSK er inne i en tung periode etter en forrykende start på sesongen.

- Det har gått mot oss etter ferien. Dagens tap var veldig surt, men all ære til Hønefoss - de er gode. Nå har vi mulighet til tre poeng hjemme på Åråsen lørdag, vi skal gjøre alt for å vinne, sier kaptein Frode Kippe til TV2.

Dommer Johnsen ville se TV-bildene før han uttalte seg, og ønsket ikke å snakke med media etter kampslutt.