FIKK PRIS: Darja Domratsjeva fra Hviterussland vant kvinnenes 7,5 km sprint i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen på torsdag. I dag fikk hun Holmenkollmedaljen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FIKK PRIS: Darja Domratsjeva fra Hviterussland vant kvinnenes 7,5 km sprint i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen på torsdag. I dag fikk hun Holmenkollmedaljen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Domratsjeva fikk Holmenkollmedaljen

Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett.

Skiskytteren Darja Domratsjeva fra Hviterussland er tildelt Holmenkollmedaljen.

Det er Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett. Medaljen er delt ut siden 1895, og siden 2011 har også skiskyttere kunnet få den. Det er Skiforeningen som deler ut prisen.

- Vi er stolte over å kunne tildele denne flotte utøveren Holmenkollmedaljen. I tillegg til å ha oppnådd imponerende idrettslige resultater er hun en flott representant for sin idrett, sier styreleder Knut Halvor Hansen i Skiforeningen.

Holmenkollmedaljen tildeles løpere som i flere år har oppnådd sterke resultater i en eller flere av skigrenene. I første rekke tas det hensyn til resultater i Holmenkollrennene, men det kreves også at løperen har oppnådd toppresultater internasjonalt i flere år.

Domratsjeva tok tre gull i Sotsji-OL. Hun har også to VM-gull. Torsdag vant hun verdenscupsprinten i Holmenkollen.

(NTB)