Domratsjeva overrasket av Bjørndalens reaksjon: - Han var så glad

Nordmannen hyller sensasjonelt OL-gull til Hviterussland.

GULLKYSS: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva etter stafettgullet i OL. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
GULLKYSS: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva etter stafettgullet i OL. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet):

De norske skiskytterjentene kjempet seg til en brukbar 4. plass på stafetten i OL. Hviterussland overrasket alle ved å ta gullet, der Darja Domratsjeva (31) sikret seier med en superetappe.

Domratsjeva er i OL med ektemann Ole Einar Bjørndalen (44) i sitt serviceteam, der nordmannen også sekunderte kona underveis i løpet. Og han smilte fra øre til øre etter at gullet var sikret.

- Det er utrolig å vinne gull. Det viser at det var riktig av meg å satse på skiskyting da jeg var ung. Det har vært noen utfordringer på veien, men medaljene viser at det er viktig å tro på seg selv, sier Domratsjeva til Dagbladet etter seieren.

OL-STUDIO: En skuffende dag for Norge. Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen er i studio, sammen med journalist Nicolai Delebekk. Med Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

Etter målgang fikk Domratsjeva en fortjent klem av Bjørndalen, som fulgte løpet innpakket i oransje jakke.

Og gullvinneren forteller at hun faktisk ble litt overrasket av reaksjonen hun ble møtt med etter løpet.

- Jeg hørte ham sekundere meg i løypa - og han støttet meg hele veien inn til gullet. I mål husker jeg ikke helt hva hans første ord var, men han var like glad som både meg og resten av laget. Han var strålende fornøyd. Det overrasket meg faktisk litt at han var så glad på våres vegne, sier Domratsjeva.

Bjørndalen er fortsatt en del av Skiskytter-Norge, men ble ikke tatt ut i troppen som reiste til OL. I stedet er han i Pyeongchang som servicemann for kona.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Stort!

43-åringen var veldig fornøyd da han møtte Dagbladet i målområdet bare noen minutter etter at Domratsjeva passerte målstreken.

- Det er det største som kunne skje skiskyting i Hviterussland, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet, og fortsetter:

- Sinnssykt bra. Jeg hadde aldri trodd dette skulle skje. Det var overraskende folk som var foran der og det var spennende til siste skudd, sier Bjørndalen.

- Gull til Hviterussland er overraskende?

- På en maks dag hadde Hviterussland tro på pallen. Da snakker vi maks! Dette er en stor dag. Å vinne stafett som et lag i Hviterussland, det kan ikke bli større, sier Bjørndalen.

- Hva har du bidratt med på laget?

- Ingenting. Det er de selv som fikser dette. Å treffe skuddene på slutten der er det veldig få andre som klarer. Vi snakker maks tre-fire prosent av løperne som fikser det, sier nordmannen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Tøffe forhold

Hviterussland tok seieren med ti sekunder ned til Sverige. Domratsjeva avgjorde stafetten på siste stående.

De norske løperne hadde en varierende dag i løypa. Synnøve Solemdal gikk en solid start med bare ett ekstraskudd. Tiril Eckhoff hadde en tung dag på andre etappe der skyteforholdene var vanskelige. Også Ingrid Landmark Tandrevold slet på tredje etappe, før Marte Olsbu gikk Norge inn til en fin 4. plass.

- Det var dessverre tre lag som var bedre enn oss. Sånn er det. Derfor må vi stå her med en litt sur 4. plass, sier Marte Olsbu til Dagbladet.

- Fjerdeplass er greit, men jeg får det ikke til på min etappe. Det er for mange bom - og det var tøffe forhold, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

På vinnerlaget gikk Nadezjda Skardino (0/2), Jirina Krijuko (0/1), Dzinara Alimbekava (0/3) og Darja Domratsjeva (0/3).

Topp 5:

Gull: Hviterussland 1.12.03,4 (0/9) – Nadezjda Skardino (0/2), Jirina Krijuko (0/1), Dzinara Alimbekava (0/3), Darja Domratsjeva (0/3),

sølv: Sverige 0.10,7 (0/12) – Linn Persson (0/4), Mona Brorsson (0/6), Anna Magnusson (0/2), Hanna Öberg (0/0),

bronse: Frankrike 0.17,6 (0/14) – Anais Chevalier (0/3), Marie Dorin Habert (0/2), Justine Braisaz (0/6), Anais Bescond (0/3),

4) Norge 0.29,7 (3/12) – Synnøve Solemdal (0/1), Tiril Eckhoff (1/4), Ingrid Landmark Tandrevold (2/4), Marte Olsbu (0/3)