Domratsjeva slo Marit Bjørgen

Ble kåret til Europas beste. Manuel Neuer ble beste mann.

EUROPAS BESTE. Darja Domratsjeva fikk Holmenkollmedaljen i fjor. Hun vant tre OL-gull i Sotsji og er kåret som Europas beste kvinnelige utøver av europeiske sportsjournalister. Foto: SCANPIX.
EUROPAS BESTE. Darja Domratsjeva fikk Holmenkollmedaljen i fjor. Hun vant tre OL-gull i Sotsji og er kåret som Europas beste kvinnelige utøver av europeiske sportsjournalister. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Darja Domratsjeva vant tre OL-gull i skiskyting i Sotsji.

Manuel Neuer vant VM-gull i fotball med Tyskland.

Nå er begge hedret av europeiske sportsjournalister.

 For første gang for begge to er de æret med prisen som beste mann og kvinne i europeisk idrett for 2014.

Det er Det internasjonale sportsjournalistforbundets (AIPS) europeiske seksjon som har valgt de to utøverne til å motta denne høye utmerkelsen for fjorårets prestasjoner.

Ved siden av VM-gullet med Tyskland i Brasil-mesterskapet i fjor sommer, ble Neuer også ligamester med Bayern München i tysk fotball. Keeperen var uten tvil en av de ledende spillerne innen fotballen i 2014.

Hjem i presidentens fly Domratsjeva dominerte skiskytterøvelsene i Sotsji med sine tre gull, noe som gjorde at hun fikk spesialtransport med den hviterussiske presidentens privatfly hjem fra lekene i Russland.

Det var 32. gang at europeiske journalister innenfor AIPS organiserte denne avstemningen, og nå kommer begge til å motta Frank Taylor-trofeet, oppkalt etter den tidligere presidenten i både AIPS og Det europeiske sportsjournalistforbundet (UEPS).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.