Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Domratsjeva slo Marit Bjørgen

Ble kåret til Europas beste. Manuel Neuer ble beste mann.

EUROPAS BESTE. Darja Domratsjeva fikk Holmenkollmedaljen i fjor. Hun vant tre OL-gull i Sotsji og er kåret som Europas beste kvinnelige utøver av europeiske sportsjournalister. Foto: SCANPIX.
EUROPAS BESTE. Darja Domratsjeva fikk Holmenkollmedaljen i fjor. Hun vant tre OL-gull i Sotsji og er kåret som Europas beste kvinnelige utøver av europeiske sportsjournalister. Foto: SCANPIX. Vis mer

Darja Domratsjeva vant tre OL-gull i skiskyting i Sotsji.

Manuel Neuer vant VM-gull i fotball med Tyskland.

Nå er begge hedret av europeiske sportsjournalister.

 For første gang for begge to er de æret med prisen som beste mann og kvinne i europeisk idrett for 2014.

Det er Det internasjonale sportsjournalistforbundets (AIPS) europeiske seksjon som har valgt de to utøverne til å motta denne høye utmerkelsen for fjorårets prestasjoner.

Ved siden av VM-gullet med Tyskland i Brasil-mesterskapet i fjor sommer, ble Neuer også ligamester med Bayern München i tysk fotball. Keeperen var uten tvil en av de ledende spillerne innen fotballen i 2014.

Hjem i presidentens fly Domratsjeva dominerte skiskytterøvelsene i Sotsji med sine tre gull, noe som gjorde at hun fikk spesialtransport med den hviterussiske presidentens privatfly hjem fra lekene i Russland.

Det var 32. gang at europeiske journalister innenfor AIPS organiserte denne avstemningen, og nå kommer begge til å motta Frank Taylor-trofeet, oppkalt etter den tidligere presidenten i både AIPS og Det europeiske sportsjournalistforbundet (UEPS).

Neuer vant avstemningen foran tennisesset Roger Federer blant mennene, mens Domratsjeva fikk størst konkurranse fra Marit Bjørgen på kvinnesiden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media