Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Domratsjeva takker Bjørndalen:
- Han har vært fantastisk. Nå skal jeg hjem og klemme og kysse

VM-sølvvinner Darja Domratsjeva takker Ole Einar Bjørndalen og forteller om familelivet.

GLAD: Darja Domratsjeva jublet for VM-sølv. Foto: EPA/LISI NIESNER
GLAD: Darja Domratsjeva jublet for VM-sølv. Foto: EPA/LISI NIESNER Vis mer

Drøyt fire måneder etter at hun fødte datteren Xenia tok Darja Domratsjeva (30) VM-sølv. Etterpå takket hun ektemannen Ole Einar Bjørndalen for støtten.

Skiskytterparet ble foreldre for første gang 1. oktober i fjor. Siden har Domratsjeva kombinert mammaoppgavene med målrettet jobbet for å komme i form til verdensmesterskapet i Hochfilzen. Søndag gikk hun seg opp fra 27.-plass til sølvmedalje på jaktstarten.

Etter sølvløpet ga hun ektemannen Ole Einar Bjørndalen en stor del av æren for at hun på rekordtid er tilbake blant verdens beste skiskyttere.

– Han har vært en fantastisk støtte for meg. For alle idrettsutøvere er det viktig å føle støtte fra dem man har rundt seg, og da særlig familien, sa Domratsjeva.

Har barnevakt

Bjørndalen og Domratsjeva, som giftet seg i fjor sommer, har ladet opp til mesterskapet i Hochfilzen i italienske Antholz.

– Vi har ulike treningsforberedelser og ulikt treningsprogram, men det alle kan lære av ham er måten han strukturerer og planlegger alt rundt seg. Han er en stor idrettsutøver med ekstremt mye erfaring, og jeg har selvfølgelig fått noen gode råd av ham, sa Domratsjeva.

Den hviterussiske skiskytterstjernen tok karrierens sjuende VM-medalje. I alt har hun 11 medaljer fra VM og OL på merittlisten.

I Hochfilzen får hun god hjelp til å sjonglere det å skulle konkurrere med hensynet til datteren Xenia.

– Vi har barnevakt som passer godt på henne mens vi er på skytebanen eller går renn, og i morgen kommer min mor hit. Da får hun enda mer oppfølging. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake til hotellet for å klemme og kysse henne, sånn at vi kan feire denne medaljen sammen, smilte Domratsjeva.

Nattesøvn blir det ifølge sølvjenta nok av.

– Jeg sover godt. Hun er en snill jente. Hun våkner noen ganger for å få mat, men det er normalt, smilte 30-åringen.

Norsk glede

Søndagens VM-medalje kom bare en drøy måned etter at hun gjorde comeback i verdenscupen etter fødsel. Det var i tyske Oberhof rett over nyttår. Da var det lite som tydet på edelt metall i Hochfilzen.

Domratsjeva bedyrer at hun siden comebacket ikke har hatt en spesiell konkurranse i tankene.

– Jeg har ikke tenkt på noe spesielt renn eller en spesiell dag, men jeg har alltid tenkt at det ville være mulig å komme tilbake med gode resultater. Hadde jeg ikke trodd det, ville det ikke vært noen vits i å satse videre, sa hun.

I den norske leiren gledet man seg på fru Bjørndalens vegne søndag.

– Personlig synes jeg denne medaljen ligger nærmere oss enn veldig mange andre medaljer, og jeg gleder meg veldig på deres vegne. Det ligger mye hardt arbeid bak å komme tilbake etter å ha vært ute så lenge. Det er en stor prestasjon det hun gjør, og det står det respekt av, sa skiskytterforbundets idrettssjef Morten Aa Djupvik.

Perfeksjonisme

Han tror Domratsjeva har mye glede av den treningen hun gjør sammen med ektemannen Ole Einar Bjørndalen.

– Det er nok veldig bra. Vi kjenner Ole Einar. Det er perfeksjonisme fra han står opp til han går og legger seg, og mitt inntrykk er at Darja er lik på den måten, sa han.

Marte Olsbu ble beste norske jente på jaktstarten med 16.-plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling