Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingrid Landmark Tandrevolds gjennombrudd

Domratsjeva vant da Tandrevold fikk sitt store gjennombrudd

Darja Domratsjeva vant skiskyttersprinten i Hochfilzen fredag. Ingrid Landmark Tandrevold (21) fikk sitt internasjonale gjennombrudd med femteplass.

NUMMER FEM: Ingrid Landmark Tandrevold, her fra fellesstarten på Sjusjøen tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
NUMMER FEM: Ingrid Landmark Tandrevold, her fra fellesstarten på Sjusjøen tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hviterussiske Domratsjeva, som er gift med Ole Einar Bjørndalen, skjøt to fulle hus og var i egen klasse. Skiskytterstjernen, som ikke lyktes i Östersund i forrige uke, tok karrierens 26. verdenscupseier.

Ned til slovakiske Anastasia Kuzmina på andreplass skilte det til slutt 22,1 sekunder. Italienske Dorothea Wierer fulgte åtte sekunder deretter.

21 år gamle Ingrid Landmark Tandrevold leverte hun karrierebeste med en råsterk femteplass. I mål var hun slått med 47,5 sekunder av Domratsjeva etter to perfekte skytinger.

– Akkurat holder jeg på å begynne å gråte. Dette betyr utrolig mye. jeg var i Östersund og måtte se de andre gå. Nå får jeg sjansen her, og så lyktes jeg, smilte gjennombruddskvinnen til NRK.

Gjennombrudd

Tandrevold hadde aldri vært bedre enn nummer 29 i verdenscupen foran fredagens renn. Den prestasjonen stammet fra sprinten i Khantij-Mansijsk forrige sesong.

Nå er 21-åringen plutselig for fullt med i OL-diskusjonen.

Stortalentet, som hadde en trøblete forrige sesong, ledet an på en dag med solid norsk laginnsats. Hilde Fenne ble nest best på 12.-plass etter to strafferunder underveis, mens Marte Olsbu fulgte på plassen etter.

Olsbu, som fylte 27 år torsdag, nøyde seg på sin side med én bom på standplass og hadde solid fart i sporet hele veien. I mål var hun slått med ett minutt og fire sekunder av Domratsjeva.

– Veldig bra løp for min del. Én bom her er godkjent. Det var tungt å gå i nysnøen og de tunge løypene, men jeg har et bra utgangspunkt foran i morgen, sa Olsbu til NRK.

Solemdal i form

Synnøve Solemdal bekreftet på sin side igjen at hun er tilbake i verdenstoppen med en solid 15.-plass.

Etter flere år med sykdomstrøbbel var Solemdal tilbake på pallen i verdenscupsammenheng med andreplass på normaldistansen i Östersund i forrige uke. Fredag fulgte Tingvoll-jenta opp med et nytt toppløp.

Solemdal måtte tåle én bom på liggende, men brukte tid i snødrevet og truet ned alle fem blinkene på stående. I mål var 28-åringen beste norske jente.

– Det første skuddet på liggende var litt dårlig, men ellers er jeg godt fornøyd med skytingen. Ute i sporet var det så tungt. Jeg hadde ikke mye å gå med på slutten, sa Solemdal til NRK etter målgang.

Ny smell for Eckhoff

Tiril Eckhoff kom til Hochfilzen med mange ubesvarte spørsmål etter svake prestasjoner under verdenscupåpningen i Östersund i forrige uke. Der skjøt skiskytterprofilen totalt 12 bom de tre distansene som ble gått.

Fredag fortsatte problemene på standplass for OL-håpet. To strafferunder på liggende ble etterfulgt av det dobbelte på stående. Med seks runder totalt var Eckhoff et hav bak de beste og ødela også egne sjanser på lørdagens jaktstart.

Til slutt ble 27-åringen fra Bærum nummer 78, slått med tre minutter og 11 sekunder av suverene Domratsjeva. Dermed får hun ikke gå lørdagens jaktstart.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!