Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Domsutvalget behandler koffeinsakene

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité startet onsdag å behandle suspensjonssakene mot Ine Wigernæs og Anita Valen.

Det uavhengige ekspertutvalget for dopingsaker har bedt domsutvalget om å suspendere de to inntil videre.

Sekretæren i utvalget, Tore Rasch, sier til NTB at en avgjørelse fra utvalget trolig ikke vil komme før i neste uke.

- Det er umulig å si hvor lang tid vi vil bruke på å behandle disse sakene, for det er avhengig av det materialet vi får oversendt. Etter at sakene er avgjort skal avgjørelsen skrives ut, så derfor tror jeg ikke det kommer noen avgjørelse fra utvalget denne uken, sier Rasch.

Både syklisten Anita Valen og langrennsløperen Ine Wigernæs har avgitt positive dopingprøver. Koffeininnholdet hos de to var for høyt. Både A- og B-prøvene viser samme resultat, men foreløpig har de to utøverne fått trene og konkurrere som om ingenting har skjedd.

Trolig kommer de til å bli suspendert inntil videre, det innebærer at de ikke får konkurrere i Norge inntil saken er behandlet i domsutvalget i august, og da vil deres videre skjebne være avhengig av domsslutningen.

For Anita Valens del betyr en eventuell suspensjon at hun ikke får stille opp i NM på sykkel i sommer, men trolig kommer hun til fortsatt til å kunne konkurrere internasjonalt, for der gjelder andre regler enn de norske.

Anita Valen kjører for et nederlandsk profflag på sykkel.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media