Dømt for homohets

Patrice Evra er dømt av politidomstolen i Paris for homofobiske ytringer. Han må til sammen betale nærmere 50 000 kroner.

DØMT: Patrice Evra har en stor karriere i Manchester United å se tilbake på som blant annet inkluderer fem Premier League-titler. Nå er fokuset på noe helt annet enn fotball. Foto: NTB/Shutterstock editorial
DØMT: Patrice Evra har en stor karriere i Manchester United å se tilbake på som blant annet inkluderer fem Premier League-titler. Nå er fokuset på noe helt annet enn fotball. Foto: NTB/Shutterstock editorial Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I anledning oppgjøret mellom Manchester United og PSG i 2019, ble en video av Patrice Evra der han ytrer seg homofobisk, spredd i sosiale medier.

I videoen sa Evra blant annet:

«Paris, dere er sopere, dere er sopere … Her er det mennene som snakker.»

- Gir næring til hat og vold

Den tidligere kapteinen for Frankrike ble bøtelagt av politidomstolen i Paris torsdag. Boten er på i underkant av 11 000 kroner og gis for homofobiske ytringer.

I 2019 sendte Mousse og Stop Homophobia, støttet av anti-homofobi-kollektivet Rouge Direct, en klage for «offentlig fornærmelse mot en gruppe mennesker på grunn av deres seksuelle legning.»

Saken ble omklassifisert som «ikke-offentlig fornærmelse» og henvist videre til politiretten, med tanke på at eks-fotballspilleren hadde «uttrykt seg i en privat setting i en video som så ble lagt ut på Snapchat uten at han kjente til det.»

Evra ble også dømt til å betale 16 000 kroner i erstatning til Mousse og Stop Homophobia, samt 11 000 kroner til hver for advokatutgifter.

Boten, erstatningskravet og advokatutgiftene tilsvarer til sammen nærmere 50 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.