<strong>HAR ANKET DOMMEN:</strong> 43-åringen som er dømt for kampfiksing i Oslo tingrett, har anket dommen på 18 måneder. Nå er han i trøbbel i Sverige.Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HAR ANKET DOMMEN: 43-åringen som er dømt for kampfiksing i Oslo tingrett, har anket dommen på 18 måneder. Nå er han i trøbbel i Sverige.Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Dømt for kampfiksing i Norge i april, fengslet og siktet for kampfiksing i Sverige i går

Mistanker om utbredt kampfiksing i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 43 år gamle mannen som ble dømt til 18 måneders fengsel i Oslo tingrett for kampfiksing tidligere i år, ble i går varetektsfengslet i Sverige i forbindelse med kampfiksingsskandalen som rulles opp i nabolandet nå.

Mannen, som har anket dommen fra tingretten, er også under etterforskning for å ha bestukket fotballdommere i Sverige, mens han i går ble varetektsfenglet for trusler, utpressing og utpressingsforsøk i forbindelse med kampfiksing høsten 2013, skriver svenske Kvällsposten.

- Et svik
Tre svenske fotballspillere ble også framsatt for varetektsfengsling i forbindelse med det politiet mistenker er en fikset kamp i Superettan, svensk førstedivisjon, høsten 2013.

De tre spillerne skal da ha spilt for Kristianstad og mistenkes for å ha mottatt penger fra den domfelte svensken for å få fikset kampen. En av spillerne skal også ha blitt konfrontert med merkelig oppførsel av klubben, men inntil nå har Kristianstad slått seg til ro med spillerens egne forsikringer om at alt er i orden.

- Nå vet vi ikke så mye ennå, men om dette skulle vise seg å stemme er det for jævlig. Det er et stort svik mot klubben og alle som jobber hardt i den, et svik mot hele byen, sa sportssjef i Kristianstad, Anders Swahn, torsdag.

Sentralt står altså 43-åringen som ble dømt i Oslo tingrett.

- Mannens navn går som en rød tråd gjennom en rekke av de kampfiksingsetterforskningene som er foretatt i Sverige og Norge, skriver Jens Littorin i den svenske avisa DN.

Nekter straffskyld
Da etterforskningen av dommerbestikkelsene kom opp under kampfiksingssaken i Oslo tingrett, reagerte 43-åringens forsvarer, Abdelilah Saeme.

- I en rettssak skal man ikke bruke det at man er blitt tatt inn til avhør fordi man er mistenkt i en annen sak, som et indisium eller et bevis i en pågående sak. Det er ikke tatt ut noen tiltale, han er ikke dømt for noe, og det er regler i prosessen som forbyr at man går inn på de tingene, sa han til NRK.

- Når han nå varetektsfengsles i nok en relatert sak i Sverige, kan man da anta at disse tingene henger sammen?

- Nå kjenner ikke jeg de sakene du snakker om. Det jeg kjenner til er saken fra Oslo. Der er han riktignok domfelt, men saken er anket og således ikke rettskraftig. Resten av dette blir det vanskelig for meg å kommentere, så da må jeg nesten bare henvise deg til hans svenske advokat. Jeg forholder meg til at han ikke erkjenner straffskyld, sier Saeme til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer