Dømt for utpressing av Rimi-Hagen

En 49 år gammel mann fra Larvik er dømt til fem måneders fengsel for å ha forsøkt å presse Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow for et millionbeløp.

Fire måneder av straffen er gjort betinget, og mannen må dermed sone 30 dager i fengsel. Dommen kommer ikke til å bli anket, selv om mannens forsvarer Søren Hellenes ba om samfunnsstraff i retten, melder NRK.

Larvik tingrett har lagt til grunn at 49-åringen skulle hjelpe en jevnaldrende kamerat som slet med økonomiske problemer. De ble enige om å skrive utpressingsbrev til Stein Erik Hagen, hans kommende kone Mille-Marie Treschow og hennes mor Nanna Treschow.

Tilsto utpressing

Det var 49-åringen som skrev brevene der de to kameratene krevde et millionbeløp for ikke å offentliggjøre intime opplysninger om de fornærmede. Politiet etterforsket saken i all hemmelighet i flere måneder før de to mennene ble pågrepet. Bare 49-åringen har tilstått utpressingen.

I tillegg til Stein Erik Hagen og familien Treschow ble også en polsk mann truet på livet, ifølge NRK. Da 49-åringen og kameraten hans ble pågrepet hadde de rukket å presse mannen for 27.000 kroner.

Torpedometoder

Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at de to mennene har brukt torpedometoder for å skremme de fornærmede til å betale penger. Retten mener også at saken har vært ekstra belastende for de berørte på grunn av den omfattende medieomtalen.

49-åringens kamerat har hele tiden nektet skyld. Straffesaken mot ham skal gå med full bevisførsel, noe som ifølge NRK innebærer at både Rimi-Hagen og Norges rikeste kvinne møter i retten for å vitne når saken kommer opp for Larvik tingrett.

(ntb)