Dømt til å betale millioner

Henning Solberg begjæres konkurs.

MÅ BETALE: Advokat Hans Kristian Skarpholt og Henning Solberg (t.h.) under et rettsmøte. Sistnevnte er dømt til å betale ytterligere 1.55 millioner kroner. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
MÅ BETALE: Advokat Hans Kristian Skarpholt og Henning Solberg (t.h.) under et rettsmøte. Sistnevnte er dømt til å betale ytterligere 1.55 millioner kroner. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Henning Solberg ble tirsdag dømt til å betale ytterligere 1.55 millioner kroner til sin tidligere Dekknor-partner Ramiz Safdar.

Smaalenenes Avis omtalte saken først.

I tingretten i juni ble Solberg dømt til å betale Safdar 4.5 millioner. Den summen skulle vært betalt forrige uke, men betalingen har uteblitt.

Dermed begjæres Solberg konkurs av motparten.

Solberg representeres av Hans Kristian Skarpholt ved Advokatfirmaet Skarpholt. Adkovatfullmektig i firmaet, Helene Jameson Skrede, påpeker at dommen mot Solberg ikke er rettskraftig avgjort, og kan ankes.

- Konkursbegjæringen mot Solberg er basert på et ikke rettskraftig avgjort krav, skriver hun.

Hun påpeker også at disse kravene har blitt gjort gjeldende i en konkurrssak tidligere i år der tingretten konkluderte med at Solberg har et tilgodehavende mot Dekknor som overstiger pengene han er dømt til å betale.

Hun mener Solberg ble avskåret fra å frem leggene bevisene for slik motregningsrett i tingretten som konkluderer med at han skylder 4.5 millioner.

Solbergs offisielle kredittrapport, datert 10. juni i år, viser at han har rundt 36 millioner kroner i uoppgjorte krav. Cirka 27 millioner av disse er innkassokrav.

I tillegg har han en betalingsanmerkning på 19.7 millioner kroner. Det stammer fra et forfalt valutalån på 17 millioner fra Askim og Spydeberg Sparebank.

Solberg er en av Norges fremste rallylegender, og har vunnet NM hele fem ganger. Han deltok fast i rally-VM mellom 2004 og 2011.

Han er bror til rally-legende Petter Solberg.

I en tidligere versjon av saken sto det at Dagbladet hadde forsøkt å komme i kontakt med Solberg. Dette stemte ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer