Drapet på Celia Barquin Arozamena

Dømt til livstid etter grotesk drap

I september i fjor ble golfspiller Celia Barquin Arozamena (22) knivstukket og drept på en golfbane i USA. Nå er gjerningsmannen dømt.

KNIVSTUKKET OG DREPT: Golfspilleren Celia Barquin Arozamena (22) ble funnet drept med flere stikksår på kroppen. Foto: Luke Lu / AP
KNIVSTUKKET OG DREPT: Golfspilleren Celia Barquin Arozamena (22) ble funnet drept med flere stikksår på kroppen. Foto: Luke Lu / APVis mer

En mann er dømt til livsvarig fengsel etter et grotesk drap på et talentfull spansk golfspiller. Ugjerningen skjedde ute på en golfbane i USA.

22 år gamle Celia Barquin Arozamena var ute og spilte på golfbanen Coldwater i Ames, Iowa i september i fjor da hun ble angrepet i et rent bakholdsangrep midt på dagen. Drapet skjedde mens Arozamena forberedte seg til å gjøre et slag.

Den spanske jenta ble stukket gjentatte ganger med kniv. Liket ble funnet i en liten innsjø på golfbanen og viste tydelige stikksår flere steder på kroppen.

- Vi er ødelagte. Celia var en vakker person og elsket av nære venner og lagkamerater. Hun trivdes på Iowa State University og var en fremragende representant for vår skole, sa treneren Christie Martens, ifølge BBC.

Viser anger

Den drapsdømte beskrives som en ustabil mann (22) med en lang historie med mental sykdom. Han hadde tilholdssted på et område for hjemløse. Det lå rett ved golfbanen Coldwater Golf Links.

Tidligere i sommer erkjente 22-åringen straffskyld for drapet og godtok i juni å bli dømt for overlagt drap under de mest skjerpende omstendigheter. Collin Richards skrev et brev til domstolen hvor han viste anger for handlingen.

«Jeg vil at dere skal vite at jeg føler oppriktig anger for å frata samfunnet et liv, og enda verre, ta et liv fra en kjærlig familie», skrev han.

Livstid

Dommer Bethany Currie ledet straffeutmålingen, hvor Richards ba om unnskyldning for drapet.

- Du sier i brevet at du har anger og jeg håper det er sant, sa Currie, ifølge Iowa State Daily og fortsatte:

- Du vil ha livet i fengsel til å reflektere.

Richards vil aldri kunne bli en fri mann igjen etter at dommen ikke gir ham rett til å slippe ut igjen under noen omstendighet.

- Celia ble fratatt muligheten til å utvikle seg dag for dag og oppnå sine drømmer, sa Jessica Reynolds fra aktoratet fredag.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

SE TV: Golfstjerna VIktor Hovland hylles etter dette lille stuntet. Vis mer

Talentfull

Barquín Arozamena var ei jente med spansk statsborgerskap. Hun hadde startet på sitt siste semester på Iowa State University hvor hun studerte til å bli sivilingeniør.

I 2018 ble hun kåret til årets kvinnelige idrettsutøver av skolen, en pris som seinere fikk navnet Celia Barquín Arozamena Female Athlete of the Year award.

Tidligere samme år vant Arozamena en større turnering kalt Big 12. I juli 2018 vant hun også det europeiske amatørmesterskapet i golf, og kvalifiserte seg til storturneringene British Open og US Women's Open i 2019. Det fikk hun derimot aldri muligheten til å delta på.