<strong>HELTER:</strong> Det algeriske laget ble mottatt som helter i hjemlandet, og hedret med en god gammeldags parade. Nå hevdes det at de skal donere hele VM-bonusen sin til folket i Gaza. Foto: AFP PHOTO/AMER OUALI/NTB SCANPIX
HELTER: Det algeriske laget ble mottatt som helter i hjemlandet, og hedret med en god gammeldags parade. Nå hevdes det at de skal donere hele VM-bonusen sin til folket i Gaza. Foto: AFP PHOTO/AMER OUALI/NTB SCANPIX Vis mer

Donerer hele VM-bonusen sin til folket i Gaza: - De trenger det mer enn oss

55 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Algerie vant mange hjerter etter sin innsats i Brasil. Ikke bare tok de seg videre fra gruppespillet på bekostning av Russland og Sør-Korea. De ga selveste Tyskland kamp til døra i åttedelsfinalen.

Dermed satt troppen igjen med en VM-bonus på 55 millioner norske kroner - penger de selv ikke vil nyte godt av.

- Trenger det mer enn oss Laget har nemlig tenkt å donere hele summen til folket i Gaza.

- De trenger det mer enn oss, skal Islam Slimani ha sagt ifølge The Independent.

Slimani tjener i utgangspunktet gode penger i Sporting i Portugal, og kan fort forsvinne til en enda større klubb i løpet av sommeren. Men mange i den algeriske troppen spiller i mindre klubber i både inn- og utland.

Dersom rapporterene stemmer vil Slimani, Sofiane Feghouli og de andre algeriske spillerne få enda flere fans verden over.

Politikk og sport De «frelser» samtidig noe av den afrikanske VM-innsatsen som etterhvert ble preget av skandaler framfor gode prestasjoner på banen.

Bonus-krangler preget troppene til både Kamerun, Nigeria og Ghana, men de grønne og hvite viser at de hever seg over slikt.

Likevel er det nok også de som vil hevde at de ikke skal blande seg inn i politikken på den måten. Argentina havnet under etterforskning fra FIFA i forkant av mesterskapet etter at de ble sett med et banner som handlet om Falklandsøyene før mesterskapet.

Algerie har tradisjonelt sett vært sterke tilhengere av den palestinske saken, og videobilder fra gårsdagens parade viser i alle fall ett palestinsk flagg hengende fra lagbussen.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer