Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dønnum ga Fagermo drømmestart

Aron Dønnum scoret på en av få Vålerenga-sjanser. Det var nok til å innkassere tre poeng i serieåpningen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

  • Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-1 (0-1)

SARPSBORG (Dagbladet): Det var knyttet stor spenning til tirsdagens siste kamp. På hver trenerbenk så vi nye fjes, der Dag-Eilev Fagermo har tatt over Vålerenga, mens Mikael Stahre ledet Sarpsborg for første gang i Eliteserien.

Også i denne kampen ble det tatt strenge coronatiltak. Likevel var det bra trøkk på tribunen fra de oppmøtte supporterne. Det er maks 200 personer som kan være på stadion under en kamp i Eliteserien.

Kampen i seg selv var sjansefattig, og det var en scoring nesten ut av ingenting som sikret Vålerenga seieren. Aron Dønnum tuppet ballen inn med tåa fem minutter før hvilen.

Dermed fikk Dag-Eilev Fagermo en god start på VIF-karrieren.

- Vi har en fantastisk løpskraft og arbeidsmoral, vi har godt forsvarsspill, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagbladet.

- Hvor deilig er det åpne sånn?

- Det er viktig, det er deilig, det gir arbeidsro. For spillerne gir det en enorm boost. Løpskraften og løpsviljen vil jeg se mer av. Angrepsspillet er ikke godt nok, men det tror jeg kommer, sier

Høydepunkter mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga. Vis mer

Matchvinneren

Dagens matchvinner, Aron Dønnum, var en fornøyd mann etter kampen.

- Dette var veldig deilig. Helt fantastisk. Det gikk akkurat som vi ønsket. Tre poeng. Det er mye kriging, men sånn blir det mot Sarpsborg borte, sier Dønnum til Dagbladet.

Vålerenga-spilleren har fått skryt fra Fagermo, som har sagt at Dønnum kan bli en av Elitseriens beste vinger.

- Det er store ord og jeg er takknemlig for å høre det. Jeg setter stor pris på det. Fagermo er en god trener og er flink til å få fram det beste i spillerne, svarer Dønnum.

- «Pissmål»

Fagermo innrømmer på sin side at Vålerenga kan bedre enn det de viste i dag.

- Det er ikke festfotball. Såpass ærlig må vi være. Vi vinner fordi vi er godt organisert og viser god løpskraft. Vi jobber inn tre poeng i dag, og det er viktig at vi har den mentaliteten, sier VIF-sjefen til Eurosport.

En som ikke var like fornøyd er Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen. Han kaller scoringen til Dønnum for et «pissmål».

- Vålerenga er i boks en gang, vi slipper inn et tullete mål. Vi er ikke gode nok offensivt. Vi har litt å jobbe med, men vi må ta med oss at vi har god kontroll i kampen. Vi slipper inn et «pissmål», og setter ikke egne sjanser. Da taper man, enkelt og greit, sier Thomassen til Dagbladet.

Dønnum sikret ledelse

Det var hjemmelaget Sarpsborg som startet best, der Anton Saletros var nære å servere en scoring til Joachim Thomassen. Men kapteinen klarte ikke å styre headingen mot mål.

Dette var likevel den beste sjansen i løpet av de første 20 minuttene, som var ganske så sjansefattige.

Fagermos menn slet med å skape de store sjansene, og det var Sarpsborg som styrte kampen.

Hjemmelaget fortsatte i et godt spor, og Saletros fikk en god mulighet på frispark etter halvtimen spilt. Svenskens skudd var presist, men keeper Kristoffer Klaesson klarte å nå ballen med fingertuppene.

- Det er to veldig forsiktige lag vi får her ute, poengterte Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud underveis.

Men like etter smalt det. Det var Aron Dønnum som tuppet ballen i nettet etter at ballen ble forsøksvis klarert med hodet av en Sarpsborg-spiller. Målet kom egentlig ut av ingenting, og det var Vålerengas første sjanse.

Likevel, Fagermo fikk drømmestarten han håpte på.

Stor Sarpsborg-sjanse

Også i andre omgang var det Sarpsborg som startet best. Thomassen var farlig frampå nok en gang, og et Vålerenga-bein hindret scoring.

Etter en ganske stille periode, fikk Sarpsborg en gylden mulighet. Jørgen Strand Larsen fikk et flott innlegg, men han klarte ikke å sette ballen bak Klaesson. På det tidspunktet var det andre omgangs største sjanse.

Vålerenga sto ellers bra imot, og det var ikke mange sjanser som ble skapt av hjemmelaget.

Det siste kvarteret var det noe mer fartsfylt, og Vålerenga hadde blant annet et frispark som traff tverrliggeren. I tillegg hadde Sarpsborg en dobbeltsjanse det kunne blitt mer ut av.

Like før slutt var Sarpsborg svært nære å utlikne. En feil av Klaesson gjorde at Sarpsborg nesten hadde åpent mål. Men de klarte ikke å omsette til scoring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!